Skylten mot torget som inte existerar

FOTO: LÄSARBILD/JIM EKSTRAND

Gå till vänster för att komma till Regnväderstorget, säger skylten. Problemet är att något sådant torg inte finns på Hisingen. Eller i Sverige.

För några år sedan byttes den här skylten i Biskopsgården ut och plötsligt hade stavfelsnisse varit framme och uppfunnit ett nytt torg. Enligt flera boende i Biskopsgården som HelaHisingen.se varit i kontakt med hörde medborgare då av sig till Göteborgs stad om att den felaktiga skylten ställts ut.

Vad som hände? Trafikkontoret agerade De bytte ut skylten – till en exakt likadan, nyare men precis lika felaktig, skylt.

Där ”Regnväderstorget” står kvar.

”Trafikkontoret som hanterar detta”

Sannolikt har tanken en gång varit att det ska stå Regnvädersgatan på skylten, men så har det blivit fel. Eftersom Trafikkontoret inte verkar förstå problemet med skylten vände vi på HelaHisingen.se oss till stadsdelsnämnden, för att se om de i sin tur kunde hjälpa till med att lösa den felaktiga skylten inom stadens byråkrati…

— Det är trafikkontoret som hanterar detta. Skicka in din synpunkt via trafikkontoret@trafikkontoret.goteborg.se så hamnar den i diariet och får ett ärendenummer, svarar Åsa Henskog Tf Kommunikationschef i SDN Västra Hisingen.

Och därmed står skylten kvar.

Vid Mildvädersgatans spårvagnshållplats, i backen upp mot trapporna till Köldgatan, finns den felaktiga skyltningen mot Regnväderstorget. Vi får se om denna artikel kan hjälpa till att informera Göteborgs stad om att det inte finns något torg som heter så i Biskopsgården. Eller i Sverige, för den delen.

Har du lagt märke till en felaktig skylt? Eller något annat som blivit fel där du bor? Hör av dig till oss på tips@helahisingen.se så kanske vi kan uppmärksamma det!

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: