Stålspecialisterna Broson steel lämnar Hisingen – för nya lokaler i Vårgårda

Broson steels nya lokaler ska se ut så här. Visualisering: Liljewall

Sedan 2018 har Broson steel haft laget och produktion i Backa Industriområde. Men nu väljer stålspecialisten att flytta från Hisingen – ”hem” till Västgötaslätten:
— Det känns fantastiskt att flytta hem verksamheten till Vårgårda och skapa fler arbetstillfällen i kommunen, säger Fredrik Jonsson, VD.

Broson steel är specialister på produkter och tjänster gällande svetsade stålrör, konstruktionsrör och kallformade profiler. Företaget tillhandahåller svetsade stålrör, konstruktionsrör och kallformade profiler. De har även jobbat med tunnplåt och stångstål samt systemprofiler till dörrar, fönster och väggar samt erbjudit tjänster som kapning, blästring och målning, galvning, bockning och laserskärning.

Huvudkontoret är beläget i Vårgårda medan lager och bearbetning finns i Backa industriområde i Hisings Backa.

Broson har sina rötter i Vårgårda, där de grundades redan 1940. Sedan 2008 har de haft sin stålverksamhet i ett nytt lager i Hisings Backa. Men efter 13 år på Hisingen väljer företaget dock att flytta ”hem” till Skaraslätten. Företaget väljer att flytta logistik- och produktionsverksamheten tillbaka Vårgårda från Hisings Backa.

— Det känns fantastiskt att flytta hem verksamheten till Vårgårda och skapa fler arbetstillfällen i kommunen, säger Fredrik Jonsson, VD på Broson Steel i ett pressmeddelande.

Omsätter nästan 200 miljoner

Företaget omsätter nästan 200 miljoner kronor årligen och är arbetsgivare åt ett 30-tal medarbetare. Men företagets fortsatta expansion motiverar hemflytten, enligt VD:n:

— Vi har fört diskussioner med TB-Gruppen under en längre tid och nu var det rätt tidpunkt för oss att ta steget. Vi kommer få en ny och anpassad anläggning där vi har möjlighet att fortsätta växa och samtidigt effektivisera vår arbetsprocess, säger han.

Den nya logistik- och produktionsanläggningen kommer uppföras intill E20 och beräknas stå klar hösten 2022.Hyreskontraktet löper på 15 år.

TB-Gruppen har utvecklat flera liknande anläggningar under de senaste åren, den nya anläggningen i Vårgårda utgör en av de större med sina 10 000 kvm.

— Vi upplever att allt fler företag visar intresse för nyproducerade lokaler. Alingsås och Vårgårda har strategiskt bra läge bara några mil norr om Göteborg, och med direkt anslutning till E20 är kommunerna attraktiva för etablering. Det är en expansiv del av regionen som lockar nya företag varje år och det finns fortsatt möjlighet att hitta fina lägen för etablering, säger koncern-VD Marcus Lerander.

Det är cirka 70 kilometer mellan Göteborg och Vårgårda.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: