Bilspecialist öppnar ”Megabutik” på Hisingen: ”Största i Sverige”

Kamux fortsätter att växa i Sverige i och med öppnandet av en så kallad ”megabutik” i Göteborg – på Hisingen.
Företaget är specialiserat på att köpa och sälja begagnade bilar,
— Butiken som öppnar i maj 2021 kommer bli Kamux största i Sverige, säger Karri Kauppila, tillförordnad vd på Kamux Sverige. 

I ett pressmeddelande berättar den finska bilåterförsäljaren:

— Kamux expanderar på allvar i Sverige. Butiken i Göteborg kompletterar på ett alldeles utmärkt sätt vårt befintliga nätverk av butiker samtidigt som den kommer att erbjuda våra kunder ett ännu större utbud av bilar. Jag är mycket glad att Kamux med sin nya butik kommer få en framträdande roll i Göteborg, Sveriges näst största stad. Butiken som öppnar i maj 2021 kommer bli Kamux största i Sverige, säger Karri Kauppila, tillförordnad vd på Kamux Sverige. 

Kamux nya butik kommer ligga i Hisings Kärra, i vad företaget själva anser vara ”ett livligt shoppingområde med utmärkta transportförbindelser”. De närmaste Kamux-butikerna, Borås och Varberg, ligger endast 60-70 kilometer bort, vilket är effektivt logistiskt sett, menar det finska företaget.

”Digitala kanaler är avgörande”

Uthyrningen omfattar nära 5 000 kvadratmeter på Transportgatan, i ett industriområde längs E6. Kamux är ett börsnoterat finskt bilaandelsbolag som är specialiserade på begagnat-marknaden och etableringen i Göteborg blir företagets största etablering i Sverige. 

— Kamux angreppssätt när det gäller att göra affärer utgår ifrån ett omnikanalnätverk där digitala kanaler är avgörande i köpprocessen. De fysiska butikerna har även de en viktig funktion, då de betjänar kunder samtidigt som de bygger kännedom om varumärket. Göteborgsbutiken kommer ha plats för mer än 300 bilar, varav en del utomhus, vilket innebär ett utökat utbud. Vår megabutik i Göteborg kommer inte bara att betjäna människor i Göteborgstrakten utan gynna samtliga våra kunder, säger Karri Kauppila i pressmeddelandet.

Fastigheten har sedan i januari 2021 genomgått ett omfattande renoveringsarbete för att bli en ”modern bilanläggning”. När uthyrningen blev klar kommenterade Leif Brandel, styrelseordförande i Bäckebol Fastighets AB, affären i ett separat pressmeddelande.

— Vi gläder oss mycket åt att få samarbeta med ett sådant här framgångsrikt finsk börsbolag som har 78 anläggningar i Finland, Sverige och Tyskland varav 21 i Sverige. Koncernens omsättning uppgick 2019 till 659 miljoner euro varav 1,7 miljarder kronor i Sverige, sa han då.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: