Succépremiär för Torslandarevyn: Fullsatt salong, stående ovationer och stora skratt!

Här gör Torslandarevyn efterlängtad comeback med Hisingens populära revyföreställning. Nu spelas uppsättningen ”Sikta högt” på kulturhuset Vingen i Torslanda och den till namnet ”höga satsningen” handlar om Hisingens nya skyskrapa, Karlatornet.

Torslandarevyn bjöd på en efterlängtad premiär utöver det vanliga. Som HelaHisingen.se tidigare berättat om har de senaste åren varit dramatiskt för Hisingens revy – som länge planerat en show om Karlatornet på kulturhuset Vingen i Torslanda. Först blev deras lager malangripet och sen tvingades de skjuta fram sin revy ett helt år på grund av pandemin.
— Vi i styrelsen fattade det mycket tråkiga beslutet att ställa in årets revy och skjuta fram den till nästa år, sa Mikael Magnusson hos Torslanda kulturförening då.

Men nu är de tillbaka – med besked.

I årets revy, som hade premiär i helgen som gick, fick åskådarna möta ”Olga Säregen” i första akten. Karaktären är den som håller på att bygga Karlatornet – till tankesmedjan kvinnokrafts stora förtret. Missnöjda hyresgäster som vill ha pengarna tillbaka på grund av försenat bygge och Olgas sura och förvirrade assistent Viola-Märta skapar många skratt.

”Sikta högt” driver med bygget av Karlatornet på ett uppfinningsrikt sätt. Foto: TORSLANDAREVYN

När Roland Damp från USA och Petrus Stordåden gör entré till tonerna av ”Born in the USA” möts de av jubel. Roland är en närgången och tjatig typ som sedan får vad han tål av Viola-Märta. Hyresgästen Bernhard får väldiga sympatier från publiken och det förstår man för han har det svettigt då han ständigt och jämt hunsas av sin fru Bianca.

Plötsligt dyker en konsult upp som ska avslöja vems Viola-Märtas föräldrar är. Ja, ni hör själva. Det är en röra i ett bra tempo som lockar till många skratt och applåder.

Potpurri av aktuella ämnen i ”andra halvlek” i rasande fart

Och tempo får vi verkligen känna på i akt två. Här växlas många revynummer i full fart från 2020 fram tills dagens datum. Vi får se nummer om Tegnell, Dan Eliasson, Elkrisen, Putin, politikerna och mycket mer.

De blandar allvar och humor på ett smakfullt sätt och tackar bland annat vården i låten ”Hjältar” (Hero med Mariah Carey – red. anm.) som Helen Abrahamsson vackert sjunger med kör av Tina Westerberg samtidigt som ett bildspel visas på skärmen.

Revyn sätts upp på Kulturhuset Vingen i Torslanda och spelas på lördagar fram till 4 mars 2023. Foto: TORSLANDAREVYN

I numret om sparkcyklar får vi återigen lyssna till Tina Westerbergs magiska röst som visar en otrolig styrka i sin sång. Uppskattas gör även dessa smånummer som dyker upp när man minst anar det. Både på scen och på skärmen. Epatraktorn som dyker upp skapar ett enormt tryck i salongen med skratt och applåder till Lasse Stefanz sånger.

Torslandarevyn har döpt årets föreställning till ”Sikta högt” och nog kan man hålla med om att de håller en hög nivå. Inte utan att man längtar tills man får se detta gäng igen. Roligt att Göteborg har en egen årlig revy med många begåvade talanger och särskilt roligt är det att de håller till på Hisingen. Såklart.

Se samtliga speldatum för Torslandarevyn och mer information här.
Biljetter till ”Sikta högt” får du tag på här.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Skådisarna årets Torslandarevy(n):

Ensemble (karaktärerna inom parantes):
Helen Abrahamsson (Olga Säregen)
Jenny-Ann Forsmark (Viola-Märta)
Sofie Johansson (Bianca)
Tina Westerberg (Molntass)
Lena Jinesjö (Hjördis)
Mikael Magnusson (Roland Damp)
Peter Svanberg (Bernhard)
Elvir Gashi Milder (Petrus Stordåden)
Victor Andell Evaldsson (Rainbow)
Hazze Olsson (Jürgen Jysk)

LÄS MER: