Ännu en försening för Jubileumsparken – öppnar inte före industrisemestern ”Öppnar några timmar för provlek”

Den stora lekplatsen i Jubileumsparken skulle invigas i juni – men efter att huvudentreprenören gått i konkurs och arbetet stått stilla i fem månader blir invigningen försenad. Endast ett fåtal barn kommer få leka på lekplatsen i sommar när så kallad ”provlek” genomförs, skriver Göteborg Direkt.

I mars återupptogs byggandet av Göteborgs femte utflyktslekplats, vid Jubileumsparken i Frihamnen. Efter att huvudentreprenören försattes i konkurs i november, tecknade park- och naturförvaltningen avtal med konkursboet. Sedan skrevs avtal med 16 underentreprenörer – för att kunna färdigställa första etappen.

— Alla är angelägna om att få komma i gång. Förutsatt att vädrets makter är med oss så återupptar vi arbetet i början av mars, säger Jakob Andreasson, avdelningschef stadsutveckling på park- och naturförvaltningen i Göteborg, i ett pressmeddelande i samband med att arbetet skulle återupptas.

Men nu kommer beskedet, att barnens nya favoritbesöksmål inte kommer bli klar till sommaren. Även om skulpturerna och lekredskapen står färdiga, samt planen var att parken skulle kunna öppna i juni 2022, har de olika förseningarna och det krångel som varit kring entreprenörens konkurs lett till att man nu tidigast blir klar i slutet av sommaren.

LÄS MER: BILDEXTRA: Här växer nya superparken fram – då öppnar den

Park- och naturförvaltningen menar på att man försökt hitta lösningar för att hålla tidsplanen, men misslyckats.

— Konkursen innebar att vår tidsplan blev förskjuten. Nu måste vi låta vissa grönområden mellan lekområdena etablera sig innan lekplatsen öppnar helt, förklarar Malin Gustafsson, projektledare park- och naturförvaltningen till Göteborg Direkt.

”Öppnar upp lekplatsen i några timmar för provlek”

Nu meddelas att invigningen av lekplatsen därför inte sker i juni som det var tänkt, utan skjutas upp till augusti. Däremot är inte något exakt datum för det spikat, än. En och annan kommer dock få chansen att prova på den stora lekparken före det officiella öppnandet.

— Vi vill verkligen få barnens reaktioner på parken och se hur den kommer att användas. Därför kollar vi på några datum i sommar då vi öppnar upp lekplatsen i några timmar för provlek. För grönytorna är det stor skillnad om de används några timmar vid ett par tillfällen, jämfört med att öppna parken helt.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: