Avslöjade hemligheten om Karlatornet av misstag – bolagets aktie rusade: ”Ett väldigt trevligt tillskott”

På Chalmers årliga Varm-mässa fick Sernekes VD frågan om en ny finansiell partner var klar för projekt Karlatornet.
— Ja. Det kommer att pressmeddelas inom kort. Det kommer att bli ett väldigt trevligt tillskott till Göteborg, sa Ola Serneke enligt Fastighetssverige.

På torsdagen, dagen efter uttalandet, stoppades handeln med Sernekes aktie på Nasdaw-börsen – efter att byggbolagets aktie rusat med 12,5 procent. Stoppet motiverades med att hänvisning till ”non disclosure” av insiderinformation, något man menade på att Serneke själv delat med sig av på Chalmersmässan.

Karlatornet kommer förändra stadssiluetten i Göteborg. Foto: Serneke.

Serneke sa även följande om när bygget ska dra igång igen:

— Karlatornet, ja, det kommer vi att börja inom några veckor, få veckor, det har jag sagt vid vår kvartalsrapport också. Så där kommer ni snart se full rulle, vi är faktiskt igång och förbereder nu med betongarbetare och så vidare för en ordentlig uppstart, skriver SVT.

Förtydligade i pressmeddelande

Serneke gick då ut med ett pressmeddelande för att förtydliga, där man skriver:

”Med anledning av ett uttalande av Sernekes koncern-vd Ola Serneke den 24 november vill bolaget förtydliga aktuell status i den pågående processen med att slutföra en affär och säkra finansiering för projekt Karlatornet.
Som tidigare kommunicerats, senast i delårsrapport för kvartal tre 2020, pågår ett intensivt arbete med att slutföra en affär. Detta har resulterat i att diskussioner sedan en tid förs med en tilltänkt partner. Om dessa diskussioner resulterar i ett ingånget avtal kommer detta att kommuniceras i ett pressmeddelande.”

I våras pausades bygget av skyskrapan Karlatornet i Lindholmsallén sedan den finansiella partnern Oaktree backat ur projektet. Nu återstår att se om en ny finansiell partner presenteras och byggarbetet återupptas innan årets slut.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: