Bankdirektörens utmaning: Springer 1 km för varje tusenlapp som samlas in

Kontorschefen Christian Pennert lovar att springa en kilometer för varje 1 000 kronor som företaget samlar in till Musikhjälpen.
— Syftet och målet med insamlingen känns så oerhört meningsfullt nu i dessa tider, säger han.

Den 12 december är det dags för årets Musikhjälpen – när programledare låser in sig i en 144 timmar lång direktsändning. I år kommer Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson att befinna sig i en glasbur på Kungstorget i Göteborg där de ska engagera hela Sverige i temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.

— Musikhjälpen har blivit lite av en jultradition och varje år har jag försökt engagera mig på olika sätt. Det jag ser mest fram emot är att få så många som möjligt att engagera sig. Årets tema är viktigare än någonsin. Det är många familjer och barn som är på flykt från krig just nu. Barn borde bara få vara just barn och inte behöva vara på flykt, säger komikern och skådespelaren Klas Eriksson i ett pressmeddelande.

Årets programledare för Musikhjälpen: Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia. Pressfoto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Flera företag engagerar sig för att donera pengar – Handelsbankens chef ska springa för att skapa uppmärksamhet

Varje år är det flera privatpersoner och företag som engagerar sig och försöker samla in donationer för att sedan ge till Musikhjälpen. Ett av de är Handelsbanken på Lindholmen.

— Syftet och målet med insamlingen känns så oerhört meningsfullt nu i dessa tider. Vi började spåna på hur vi skulle kunna göra något roligt kring detta, Felicia Fritz och Rebecka Sandevärn på kontoret gick loss ordentligt och kom på vinklingen med att jag skulle springa i förhållande till hur mycket vi samlar in som ett sätt att skapa lite uppmärksamhet kring det, säger kontorschefen Christian Pennert.

Christian Pennert sprang London Marathon i oktober och är därför säker på att han klarar en lång sträcka om de lyckas samla in mycket pengar. Foto: Privat.

Nu hoppas de kunna samla in en riktigt stor summa pengar för årets mål. Och för varje tusenlapp kommer Christian Pennart att springa en kilometer.

— Att det blev just den sträckan var för att det kändes rimligt och att det ger en trigger att samla in mer pengar, säger han.

Är du löpare eller springer du mycket på fritiden?

— Jag springer ganska mycket på fritiden och sprang London Marathon i oktober. Jag skulle klara ett springa flera mil, jag får anpassa farten så jag orkar. Jag hoppas få sällskap under turen så det blir lite roligare, kolleger har lovat att springa med på delar av turen.

Börjar på Lindholmen och ska springa över Hisingsbron

När insamlingen är klar och sträckan bestämt, kommer löprundan starta från Handelsbankens kontor på Lindholmsallén 34 och därefter röra sig mot Backaplan.

— Jag springer över Hisingsbron och sedan till Musikhjälpsburen på Kungstorget. Sen kommer jag springa runt i olika cirklar i centrala staden beroende hur långt jag kommer springa. Tänker att jag kommer tillbaka till Kungstorget med jämna mellanrum, säger Christian Pennert.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan Sveriges radio P3, SVT och Radiohjälpen. Under 144 timmar sänder tre programledare TV och radio dygnet runt där de under tiden får besök av artister och gäster som engagerar sig i frågan.

Årets Musikhjälpen har temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: