Båtmässan ställdes in – nu blir det båtmässa i Eriksbergsdockan i stället

Den 16 april 2021 öppnar den första flytande båtmässan i centrala Göteborg – Eriksberg Boat Show. Ett tredagars event för båtfantaster och nyfikna, rakt under den klassiska bockkranen på Hisingen. 200 motor- och segelbåtar och 70 utställare deltar under premiäråret!

Inomhusbåtmässan på Svenska Mässan i Göteborg pågår normalt under tio dagar i februari och har över 50 000 besökare och ett 260-tal utställare. Men på grund av Covid -19-pandemin är den stora Båtmässan inställd.

”Coronaviruset har fått konsekvenser i en utsträckning som få kunnat föreställa sig. Utifrån rådande omständigheter samt Folkhälsomyndighetens riktlinjer ser vi tyvärr inte att det är möjligt att genomföra evenemanget 2021. Hälsa och säkerhet för våra utställare, besökare och medarbetare går före allt annat”, skriver Båtmässan på sin hemsida.

Båtmässan arrangeras istället den 5-13 februari 2022 och arrangörerna tittar samtidigt på möjligheterna att arrangera ett event som heter Västkustens båtvecka under 2020.

Nu får man alltså konkurrens – från Eriksberg Boat Show! Den nya flytande båtmässan arrangeras 16–18 april 2021 och ska enligt arrangörerna bli tre intensiva dagar där besökare i ”stämningsfull hamnmiljö kommer att bjudas på en späckad båt- och tillbehörsarena, aktiviteter och underhållning”. Eventet är gratis för besökare och kommer att ske i och vid båthamnen, tidigare dockan, under Eriksbergskranen.

200 segel- och motorbåtar

Eriksberg Boat Show kommer att erbjuda plats för cirka 200 segel- och motorbåtar för ett sjuttiotal medverkande utställare. De breda kajerna kommer att fyllas av tillbehör och även möjlighet till uppträdanden och aktiviteter. Evenemanget blir en naturlig del av Göteborgs 400-årsjubileum, som inträffar 2021, även om Göteborgs stad beslutat att skjuta upp firandet till 2023.

 — Det har länge funnits ett behov av en bättre anpassning till marknadens volymer och kostnader. Vi vågar tro att det här evenemanget är lösningen på det problemet. Dessutom känns det extra bra att kunna arrangera en flytande mässa utomhus, med tanke på den virussituation vi dras med i dagsläget, säger Kjell Hansson, VD och initiativtagare till evenemanget Eriksberg Boat Show AB i ett pressmeddelande. 

Klassiskt varvsområde

Eriksberg Boat Show kommer att äga rum i ett klassiskt varvsområde i Eriksbergsdockan, rakt under den välkända bockkranen. Den särpräglade hamnmiljön med sin långa historik utgör en passande fond i sammanhanget, menar mässarrangörerna.

Det finns anledning att tro att Eriksberg Boat Show kommer att attrahera många besökare, både bland båtfantaster och nyfikna, tror Kjell Hansson. För att ytterligare göra evenemanget mer lätt- och välbesökt kommer fritt inträde att gälla för besökare samtliga tre dagar. 

 — Det känns mycket inspirerande att bygga upp en båtlivsarena av det här slaget mitt i hjärtat av Göteborgs Hamn. Målsättningen är att erbjuda något för alla, inte bara båtfolk. Att utställningen sker i april är också en stor fördel för både utställare och besökare, med alldeles lagom distans till sommarsäsongen, avslutar Kjell Hansson.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: