BILDSPECIAL: Vad gör Hisingsborna under Corona-karantänen?

Med social distansering och självisolering på var mans läppar kan man fråga sig vad folk sysselsätter sig med när konserter, biografer, teatrar, nattklubbar och annat stängt ner. Här är elva bildexempel på vad Hisingsbor har för sig i dessa dagar…

På fredagen beslutade regeringen om att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare inte får hållas i landet. Anledning är den pågående spridningen av Coronaviruset ”Covid-19”.

Enligt Folkhälsomyndigheten har smittspridningen nu nått en sådan nivå att man bedömer att ytterligare begränsningar är motiverade. Begravningar, bröllop, dop, födelsedagsfester och studentfiranden är den typ av arrangemang som kan påverkas av beslutet:

— Detta är nya åtgärder som, tillsammans med de som vi redan har på plats, ytterligare kan bromsa ökningstakten i smittspridningen i samhället. Syftet är att skydda de sköra grupperna och att minska belastningen på vården, säger generaldirektör Johan Carlson.

Det här gör Hisingsborna just nu

Så allt fler personer i samhället isolerar sig, eller håller avstånd till andra människor eller folksamlingar. Men vad hittar människor på när de ska hålla distansen till andra människor? Här är några exempel på vad Hisigsborna har för sig just nu…

Caroline Söderlind Löfdahl bilar upp en betonggång…
Martina Gustafsson är ute med hundarna i Björlanda…
Jenni Laine besöker ett tomt bibliotek med sin son…
Helén Fogelberg lagar boef Bourguignon…
Marre Lefalk beskådar en ”underbar himmel” vid Bäckebols köpcentrum.
Madelein Larsson är ute i skogen och övar balansen på en ”Slackline”…
Maria Mia Engman tog med sonen Max och hundarna Sindra och Idun upp på Ramberget…
Mi Eriksson är rätt ensam i kollektivtrafiken, men bussen hade chaufför i alla fall!
Karin ”Kreativa Karin” Andersson gör påskpyssel…
Alexandra Blom är ute med sin bästa vän som älskar vinter och kyla. Här i Hästevik med Björkö i bakgrunden…
Janna Viklund jobbar på tomma tåg…

”Stanna hemma om du är sjuk”

Folkhälsomyndighetens grundhållning är att symtomfria personer, som inte tillhör riskgrupperna, ska kunna fortsätta med sina normala sysslor. Samtidigt finns nu ett antal åtgärder på plats som bidrar till att minska spridningen. Bland dem finns regeringens förbud av offentliga, men också framtagen information till skolor, evenemangsarrangörer, resenärer och allmänheten.

— Det mantra som vi vill upprepa är att stanna hemma när du är sjuk, även med milda symtom, samt att ha en god handhygien, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson i ett pressmeddelande.

Samtliga foton i artikeln kommer från våra följare i ”Vad händer på Hisingen?” på Facebook. Gå med i gruppen här!