Bockasjös VD om storsatsningen med Platzer på Hisingen: ”Väldigt attraktivt”

Samsung och e-handelsjätten Outnorth är bland de senaste hyresgästerna som flyttar in i en av de fastigheter som Bockasjö uppför och äger. Men nu har logistikjätten Bockasjö startat ett joint venture med ett av göteborgsregionens största fastighetsbolag – på Hisingen:
— Det blir en win-win på många håll för bägge parter, säger Bockasjö AB:s VD Joakim Hedin till HelaHisingen.se om samarbetet med Platzer.

Fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö AB är på rejäl frammarsch på Hisingen. Nyligen kunde HelaHisingen.se berätta att de tecknat hyresavtal för 13 500 kvadratmeter med Samsung SDS i en av deras fastigheter mellan Volvo Torslanda och Göteborgs Hamn på Hisingen.

Bockasjö har byggt tre  fem fastigheter inom samma område, som kallas Hisingens logistikpark med en total uthyrningsbar yta i området på cirka 80 000 135 000 kvadratmeter. Sedan tidigare har tre fyra stora fastigheter hyrts ut på långa kontrakt – och kort efter Samsung-nyheten blev det även klart att e-handelsjätten OutNorth blir ny hyresgäst i en av Bockasjös lokaler.

— Vi har köpt marken av AB Volvo och utvecklat den. Som en större aktör på logistikcentras är vår plan är att bli en av de största aktörerna på Hisingen och det är vi på god väg att bli, säger Joakim Hedin, VD på Bockasjö till HelaHisingen.se.

Samsungs lokaler i Hisingens logistikpark. Foto: Bockasjö

Bockasjö och Platzers joint venture: ”En win-win”

Nu har Bockasjö bildat ett joint venture-bolag tillsammans med Platzer, ett av göteborgsregionens största fastighetsbolag, där vardera part äger 50 procent. Ett av de första stegen det nya gemensamma bolaget har tagit är att man förvärvat området Sörreds Logistikpark (Sörred 8:12) från Platzer till ett underliggande fastighetsvärde på 250 miljoner kronor.

— Vi har under en tid sökt ytterligare mark på Hisingen. Under det här arbetet visade det sig att Platzer köpt något som var attraktivt för oss. De hade intressanta markområden och vi hade mycket kompetens för att utveckla dessa logistikcentra samt så kommer Platzer sedan att förvärva och förvalta fastigheterna framöver – så det blir en win-win på många håll för bägge parter, säger Joakim Hedin.

Inom bolagens Joint venture kommer Bockasjö att agera affärsutvecklare och Platzer därefter bli 100 procent ägare till och förvaltare av de färdigutvecklade fastigheterna, på marknadsmässiga villkor.

Bockasjös VD Joakim Hedin. Foto: BOCKASJÖ

”Hyresgästerna kan finnas inom fordonsindustrin”

Bland annat kommer man att utveckla tre lokaler på 14 000 kvadratmeter vardera och tre lokaler på 30 000 kvadratmeter vardera. En storlek på ytorna som gör att hyresgästerna sannolikt lär bli stora bolag:

— Absolut, så lär det bli. De tänkta hyresgästerna kan finnas inom fordonsindustrin, som underleverantörer till fordonsindustrin som vill sitta nära AB Volvo eller Volvo Cars olika anläggningar i Torslanda, Tuve och resten av Hisingen. Men det kan också vara e-handelsbolag med som vill hamna nära flödet som finns runt Göteborgs hamn som är i närheten.  Alla företag som har ett varuflöde genom Nordens största hamn är potentiella hyresgäster, säger Bockasjös VD Joakim Hedin.

Joakim Hedin, VD för Bockasjö och P-G Persson VD för Platzer, Foto: BOCKASJÖ AB

Är det en fördel för er att få in internationellt kända varumärken som Samsung som hyresgäster?
— Det är en win-win även där. Den typen av företag har behoven av stora logistikytor och vi kan erbjuda dem ett väldigt attraktivt läge, säger Hedin.
— Det är Sveriges bästa läge för logistik och det är ju hamnen som skapar den situationen. Och naturligtvis fordonsindustrin, säger han.

Positiv – trots pandemin

Bockasjös VD är positiv till hur både fordonsindustrin samt logistikvärlden hanterat – och återhämtat sig från – Covid -19/Corona-pandemin.

Ett av Bockasjös logistikcentra på Hisingen. Foto: BOCKASJÖ

— Det är många som ser rekordorderingångar och både Volvo AB och Volvo Cars visar redan att de kommer gå starkare än någonsin efter pandemin enligt den information som kommunicerats via media. När vi nu växer ännu mer i området, så tror vi att det kommer bli många som ser behovet av att verka i det här väldigt attraktiva logistikcentrat som växer fram på Hisingen, säger Joakim Hedin till HelaHisingen.se.

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: