Totalrenoverat hus ska bli ny gymnasieskola på Hisingen

Skandia Fastigheters nyförvärvade samhällsfastighet i Göteborg kommer efter en totalrenovering att husera Donnergymnasiet på Hisingen. Säljare är Aspelin Ramm Fastigheter och AF Projektutveckling, berättar Skandia Fastigheter i ett pressmeddelande.

Fastigheten omfattar cirka 3 900 kvadratmeter och ligger på Celsiusgstan 8-10 i Sannegården (fastighetsbeteckning 734:132) på Hisingen. Under 2021 totalrenoveras byggnaden åt Donnergymnasiet, som ingår i AcadeMedia-koncernen. De har funnits i grannfastigheten i 20 år och snart går flytten till de nya lokalerna, som ”optimerats för modern skolverksamhet”, skriver Skandia Fastigheter.

— Vi har de senaste åren utökat innehavet av samhällsfastigheter och ser fram emot att fortsätta denna satsning. Med vår bredd av fastighetstyper har vi de bästa förutsättningarna att bidra till Donnergymnasiets verksamhet. Vi äger och förvaltar allt ifrån förskolor till universitet, äldreboenden och fastigheter för vård. Dessutom tillför vi värde genom samverkan med vår förvaltning inom bostäder, kontor och handelsplatser, säger Markus Pfister, chef för Samhällsfastigheter & Kontor på Skandia Fastigheter.

”Ombyggnad från kontor till skola”

Tillträde beräknas ske 1 december i år och hyresavtalet löper på 15 år.

— Efter vår ombyggnad från kontor till skola känns det bra att nu lämna över till en långsiktig ägare och förvaltare som Skandia Fastigheter, och vi ser fram emot en fortsatt positiv utveckling av resterande delar av fastigheten, kommenterar Jonas Skingley, vd för AF Projektutveckling och Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter, som utvecklat fastigheten tillsammans.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: