Detta blir den största humorshowen Hisingen skådat – med Schyffert, Apelgren och Galenskaparna

Flera av Sveriges främsta ståuppkomiker kommer till Göteborg och Hisingen i sommar. Bland namnen som nu släpps finns Henrik Schyffert, Peter Apelgren och Ina Lundström.
”Värm upp skrattmusklerna och gör dig redo för en kväll full av humor och underhållning!”, skriver arrangören på Facebook.

Göteborg 400 år ska firas ordentligt i sommar med en stor festival på Frihamnen, som drar igång den 02 juni.

”Då fyller vi staden av musik och dans, matupplevelser, historiska promenader, gôtt tjôt, innovationer, upplevelser för stora och små och mycket, mycket mer”, skriver Göteborgs stad om arrangemanget.

Och nu är det klart att flera av Sveriges främsta ståuppkomiker kommer att gästa festivalen. Niklas Andersson, Ina Lundström, Petrina Solange, Peter Apelgren, Henrik Schyffert och Ann Westin är de första namnen som släppts:

”Värm upp skrattmusklerna och gör dig redo för en kväll full av humor och underhållning! Konferencier Niklas Andersson presenterar ett smatterband av komiker när Göteborg firar 400 år”, skriver Göteborgs jubileumsfirande 2023 på Facebook.

Niklas Andersson ska vara konferencier på humorfestivalen. Pressfoto: Robert Eldrim.

Festivalen pågår mellan fredag och måndag – tre scener med musik, symfoniorkestrar och humor

Festivalen i Frihamnen, som pågår mellan fredagen den 02 juni till måndagen den 05 juni, ska ha tre scener med allt från popmusik och symfoniorkestrar till dansband och rock. Dessutom ska det finnas matstånd.

”Tänk dig en folkfest med stark göteborgsprägel, där det kommer att låta, smaka, dofta och dansas i fyra dagar”, skriver Göteborgs stad om evenemanget.

Samtidigt kommer även nyheten att Claes Eriksson och Per Fritzell från Galenskaparna och After Shave kommer till festivalen.

”Två av Sveriges mest kända och folkkära underhållare. Göteborgsgruppen har underhållit publiken i över 40 år med tv-serier som Macken, En himla många program och Tornado. Dessutom har de gjort tusentals scenshower både på hemmascenen Lorensbergsteatern och på turné”, skriver Göteborgs jubileumsfirande 2023 på Facebook.

På scenen i Frihamnen ska Claes Eriksson och Per Fritzell leverera underhållning från sina succéföreställningar.

Petrina Solange. Foto: Pressbild.
Henrik Schyffert är ett av namnen som presenterats. Pressfoto.

Flera kända popartister på plats – Hooja ska uppträda med epa-dunk och skogsdisko

Jubileumsfestivalen äger rum mellan den 02 och 05 juni i Frihamnen och är startskottet på sommarens jubileumsfirande. Festivalen är gratis och öppen för alla.

Göteborgs symfoniker kommer hålla invigningskonserten med välkända Göteborgsartister. Ciceron Sissela Kyle ska guida gästerna genom programmet och bland gästerna finns Timo Räisänen, Maia Hirasawa, Stefan Andersson, Ebbot Lundberg, Yukimi Nagano från Little Dragon, Vic Vem och Katarina Hemlin.

Sedan tidigare är det annonserat att Sarah Klang, som sjunger country-inspirerade pop och debuterade med den Grammisbelönade ”Love In The Milky Way”, ska komma till jubileumsfirandet. Även Sigrid, en av Norges största artister och artisten Jackie Mere från Biskopsgården, Jens Lekman och Kulturskolans partyband Burnstein Orchestra från Hammarkullen finns på plats och Hooja ska uppträda med epa-dunk och skogsdisko i Frihamnen.

Galenskaparna och Aftershave. Foto: Göteborgs Jubileumsfirande 2023/Facebook.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: