”Fight Club” på Hisingen tvingade P-hus att stänga – men nu kommer nya rapporter om otrygghet

Folkmassor samlades i parkeringsgaraget på Lindholmen för att se på organiserade slagsmål. Det tvingade kommunen att stänga det stora p-huset. Men nu kommer nya rapporter om otrygghet i området.
— Det handlar om grupper av unga som samlas med sina bilar i garaget, säger Manne Fridell, kommunikatör på Älvstranden Utveckling till Göteborg Direkt.

I våras skedde organiserade slagsmål i det stora RE-garaget i Götaverkens område på Lindholmen, något som Hela Hisingen tidigare rapporterat om. Då skickade Parkering Göteborg ut ett mejl till sina kunder i Lindholmen med beskedet om stängning.

“Tyvärr behöver vi stänga RE-garaget med omedelbar verkan då det förekommit organiserade slagsmål i garaget”, skrev Parkering Göteborg i mejlet.

Människor som jobbade kväll eller natt hade då upptäckt stora folksamlingar när de gått till P-huset för att köra hem. Det fanns också filmer som florerade i sociala medier på de organiserade slagsmålen i den 7 500 kvadratmeter stora lokalen.

LÄS MER: “Fight club” på Hisingen tvingar kommunen att stänga stort P-hus

Öppnade igen – efter säkerhetskontroller

Efter nedstängningen i våras, såg fastighetsägaren Älvstranden Utveckling över säkerheten inne i garaget och bland annat ökade man övervakningen med väktare. Därefter togs beslutet att återigen öppna parkeringshuset i början av oktober, skriver Göteborg Direkt.

— Under pandemin har fler personer tagit bilen till jobbet, så av den anledningen har det varit efterlängtat med fler parkeringsplatser i området, säger Manne Fridell, kommunikatör på Älvstranden Utveckling, till tidningen.

Tidigare har det hållits organiserade slagsmål med åskådare i parkeringsgaraget på Lindholmen. Foto: Göteborgs Stads Parkering AB.

Beslutet togs i samarbete med Parkering Göteborg. Men nu har alltså rapporter om otrygghet återigen kommit in från väktare i området.

— Ja, vi har fått in några rapporter om att det har varit lite stökigt igen. Det handlar om grupper av unga som samlas med sina bilar i garaget, säger Manne Fridell till Göteborg Direkt.

Ingen allvarliga incident ska ha inträffat, mer än att grupper på nytt har börjat samlas i parkeringhuset.

Brevet som Parkering Göteborg skickade ut till företagen som hade parkeringsplatser i garaget i våras.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: