Göteborgs älv-”riviera”: Här kan man flytta in i stans mest vattennära bostadsrätter

De nya bostadsrätterna i Lindholmshamnen blir sannolikt Göteborgs mest havsnära, eller kanske ”älvnära”, bostäder. De nya husen har byggts där Götaverkens skeppsvarv förr låg:
— Det är ett expansivt område där ett helt nytt bostadsområde håller på att växa fram, säger Lina Gustafsson, mäklare för Svensk fastighetsförmedling.

Bostadsrättsföreningen Lindholmsvarvet är ett projekt precis vid Göta Älv på Norra Älvstranden. Bostadshusen reser sig i ett väldigt vattennära läge eftersom de har byggts i det gamla varvsområdet där Götaverken tidigare låg, i Lindholmshamnen.

Foto: SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING

Husen är försedda med sedumtak som renar och fördröjer regnvatten, har solceller som gör att föreningen kan få lägre driftskostnader och har byggts enligt riktlinjerna för Svanen.

— Det är ett expansivt område där ett helt nytt bostadsområde håller på att växa fram. Det har tidigare varit flest företag i området men nu ligger fokus på att bygga bostäder och i takt med det så ökar också utbudet av restauranger och service, säger Lina Gustafsson, mäklare för Svensk fastighetsförmedling.

En utsikt mot Lindholmsallén från en av de nya lägenheterna. Foto: SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING

”Bäst kommunikationer in till centrala Göteborg”

Bostadsrättsföreningen Lindholmsvarvet är andra etappen i Lindholmshamnen och består av 129 inflyttningsklara bostadsrätter nere vid älven. Lägenheterna är från ettor till femrummare mellan 21 till 126 kvadratmeter med prider från 1 875 000 till 8 550 000 kronor.

— Vill man bo på Norra Älvstranden så är detta helt klart det område med bäst kommunikationer in till centrala Göteborg, med cirka 300 meter till färjan och 200 meter till bussen. Resan tar knappt 10 minuter.  Det är ett unikt projekt, nära vattnet där många lägenheter har väldigt fin utsikt, säger Lina Gustafsson, mäklare för Svensk fastighetsförmedling.

Kvarteret har byggts av PEAB som granne till Lindholmen Science park och på en del av gården bygger man ett hus med stora, exklusiv lägenheter – en per våningsplan. 

Bostäderna ligger mitt i området där Götaverkens skeppsvarv förr låg. Foto: SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING

Omgivningen beskrivs som bästa tänkbara

Svensk fastighetsförmedling anser att läget för lägenheterna de säljer är perfekt. Så här beskriver de bostadsrättsföreningen i sina annonser:

”Läget för Lindholmshamnen kunde knappast vara bättre. Direkt öster om Lindholmen ligger Lundbystrand där det finns träningscenter, sporthallar och restauranger. Granne med området hittas även Lindholmen Science Park med som med sina 20 000 arbetstillfällen är ett världsledande centrum för forskning och utveckling. Ni får heller inte missa Lindholmen Street Food Market som bjuder på läckerheter. På Lindholmen finns även campus Lindholmen samt flera gymnasieskolor.”

Och naturligtvis hyllar mäklaren även själva lägenheternas uppbyggnad:

— Det är många unika planlösningar med lutande väggar och högt i tak. Allt från luftiga entresollägenheter eller ett helt eget våningsplan. Solceller på taken, fasader som ska påminna om bohusgranit och ett stort orangeri som medlemmarna kan nyttja, säger Lina Gustafsson, mäklare för Svensk fastighetsförmedling.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: