Här byggs Hisingens första Styr & Ställ-station

Det nya Styr och Ställ-systemet skulle redan ha varit på plats men är försenat på grund av coronapandemin. Nu börjar äntligen bygget av de nya cykelstationerna och först ut är knutpunkten för kollektivtrafik vid Hjalmar Brantingsplatsen!

1 000 cyklar anländer i dagarna till ett lager i Mölndal. Detta blir grunden för nya Styr & Ställ – Göteborgs (och Mölndals!) hyrcykel-system runt om i staden. Som HelaHisingen.se berättade i början av januari så utökas systemet i år – till Hisingen!

I ett pressmeddelande berättar trafikkontoret att stationerna kommer att börja placeras ut nu i slutet av maj månad. Fram till mitten av juni kommer cirka 40 stationer att komma på plats i Göteborg och Mölndal. Stationerna kommer sedan successivt att byggas ut tills alla är på plats.

Bland de första stationerna att komma på plats är Gustav Adolfs torg, Linnéplatsen, Gamlestads torg, Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan, Redbergsplatsen, Krokslätts fabriker och Mölndals innerstad.

Var på Hisingen hamnar “Styr & ställ?”

Låt oss ta en närmare titt på kartan för att se…

De nya Styr & Ställ-stationerna på Hisingen (markerade med en grön ring).

Stationer placeras ut i: Brunnsbo, Ringön, Backaplan, Frihamnen, Kvillehamnen, vid Kvilletorget i Brämaregården/Kvillestan, Backaplan, Lindholmen (ett flertal stationer både runt utbildningscentrum samt närmare Kville), Volvos Campus Lundby, Wieselgrensplatsen och vid Vågmästareplatsen.

Än så länge är det enbart i de mest centrala delarna av Hisingen som hyrcyklarna kommer finnas. Men nu har systemet i alla fall tagit klivet över älven till Hisingen.

LÄS MER: