Här öppnar Lager 157 på Hisingen – tar över H&M:s gamla lokaler

För ett år sedan stängde klädjätten H&M sin enda butik på Hisingen. Nu öppnar Lager 157 upp ett billighetsvaruhus för kläder – i samma lokaler. Det blir den andra större nyetableringen på Backaplan under de senaste åren – även den här gången i Sibas gamla flaggskepp.

Vid 16:00 onsdagen 22 september 2021 öppnas portarna till Hisingens nya billighetsvaruhus på Backaplan när Lager 157 har premiär för sin nya klädbutik. Klädkedjan som specialiserat sig på egna billiga produkter öppnar sin senaste butik i den del av Siba-huset där H&M tidigare hade sina lokaler på Hisingen.

För nästan exakt ett år sedan kunde HelaHisingen.se berätta att H&M stängt sin butik på kort varsel.

H&M stängde sin enda butik på Hisingen i oktober 2020. Foto: HELAHISINGEN.SE

Klädjättens presskontakt Danielle Kisch motiverade då beslutet:

”Som ett led i vårt kontinuerliga arbete med butiksoptimering innebär det ibland att vi behöver stänga butiker. Ett sådant beslut har nu tagits för butiken på Backaplan i Göteborg” och hänvisade till att H&M:s kunder skulle ”erbjudas ett utbud av det senaste modet i våra närliggande butiker och som alltid på hm.com”.

Men Lager 157, som gjorde direkt succé vid lanseringen strax före millennieskiftet, öppnar nu alltså ytterligare en klädbutik – i samma lokaler. Därmed följer de efter Jula, som öppnat på motsatt sida av Siba-huset, där Siba och senare Net on Net haft sina elektronikbutiker.

Jula och Lager 157 är de nya verksamheterna i Siba-huset på Backaplan. Foto: HELAHISINGEN.SE

Det är även lite av en revansch för Backaplan som helhet – då köpcentrat de senaste åren tvingats se kedja på kedja lämna området. Både pandemin och planerna på att totalrenovera och bygga om hela området är faktorer som påverkat allt från Telia till McDonalds att stänga igen.

Nu har i stället både Jula och Lager 157 fyllt tomma lokalerna i Siba-huset, medan det i stället är motsatt sida av Backaplan – närmast Hjalmar Brantingsplatsen – som för närvarande är den del av Backaplan som har flest lediga butiksytor.

Från outlet – till egna varumärken

Lager 157, som för några år sedan även öppnade butik i Nordstan i Göteborgs centrum, startade sin verksamhet 1999 i Gällstad utanför Borås. Från början var företagets idé att vara en outlet med ”märkeskläder till max halva priset”, där de sålde produkter från andra varumärken för billiga priser.

Men i Gällstads anda – det är en liten ort med lång historia av textil utveckling och mitt i Sveriges textilmecka Sjuhärad – blev det med tiden mer och mer de egna varumärkena som tog plats i klädbutikens hyllor. I dag säljer Lager 157 enbart kläder från sina egna varumärken, men fortsatt till låga priser, jämfört med de flesta konkurrenter.

Så vad är grejen med 157? Jo, namnet kommer från att det var väg 157 som passerade den ursprungliga butiken utanför Borås. Numera har kedjan butiker från Malmö i söder till Luleå i norr och har även börjat öppna butiker i andra länder, där Norge och Oslo var först ut för ett par år sedan.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: