Ilska i kollektivtrafiken – spårvagnar från Hisingen går inte går till centrum

Västtrafiks trafikförändringar skapar kaos och irritation på Hjalmar Brantingsplatsen. Inga spårvagnar går över Göta Älvbron – som rivs – eller Hisingsbron, som nyss öppnat – vilket skapar ilska hos resenärerna.

Nya linjer, hållplatser och spårvagnar som bara går till Hjalmar Brantingsplatsen är några av förändringarna kring kollektivtrafiken mellan Hisingen och centrum som just nu skapar frustationen.

— Det tar jättelång tid med bussarna, plus att det är mycket folk på bussarna. Jag skulle ha tagit buss 16. Men det tar 17 minuter tills den kommer. Man vill inte vänta hur länge tid som helst, man jobbar, det går inte, man är tvungen att åka, säger en resenär till P4 Göteborg.

— Det går inga spårvagnar, ni får ta buss. Säg till henne med, skriker en av Västtrafiks informatörer i inslaget.

Som HelaHisingen.se berättat under våren sker stora förändringar i kollektivtrafiken under sommaren. Detta som en effekt av att man river Göta Älvbron i sommar, samtidigt som man ännu inte kunnat dra igång spårvägstrafiken över den nya bron, så spårvagnarna på Hisingen vänder vid depån i höjd med Ringön och passagerare får byta från vagnarna till ersättningsbussar för att ta sig vidare mot övriga Göteborg.

här stängs spårvagnstrafiken omkring Götaälvbron och Nordstan av i sommar.

Trängsel på färjorna till Hisingen

Men det är inte kring den uteblivna spårvägstrafiken över älven som irritationen finns. Även ökad trängsel på färjorna mellan Hisingen och fastlandet upprör:

— Om det är såpass många människor och så trångt kanske de skulle införa fler båtar och linjer, säger resenären Claudia Santis, som väntar på färjan till Lindholmen.

Västtrafik säger att de följer läget varje dag, vilka resandemönster de ser och hur det ser ut med avstånd och trängsel och ska reagera utifrån det.

Förändringarna i kollektivtrafiken ska pågå till och med 15 augusti – om inte någon försening inträffar.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: