Nu har det gamla varvet förvandlats till en spelhall med 5-kamp och flipper

Nyheterna kring klassiska Eriksbergshallen har avlöst varann i sommar. Nu kommer nästa nyhet från Quality Hotel 11 som äger och driver evenemangsbyggnaden som tidigare var Eriksbergs Mekaniska Verkstad: ”En annorlunda femkamp”:
— Femkampen är till för alla, det är därför den är så klockren!, säger Ina Aganovic, hotelldirektör på Hotell 11 & Eriksbergshallen.

EM-fotboll på storbildsskärm, Glenn Hysén som dragplåster, en nybyggd uteservering, glassbar tillsammans med Lejonet & Björnen, nya sommarkrogen Shipyard – samt nu en stor femkampssatsning.

Det händer verkligen grejer kring Hotell 11 och Eriksbergshallen i sommar!

Hotellets nya VD, Ina Aganovic, ligger bakom storsatsningen på den gamla varvsbyggnaden. Det senaste åren har den främst använts för mässor och stora evenemang, men sedan pandemin slog till och sådana förbjöds har kreativitet tvingats till för att hitta andra användningsområden för den stora byggnaden vid Eriksbergskajen.

Varför gör ni så många olika satsningar i Eriksbergshallen?
— För att väcka Eriksberg och damma av det här som har stått tomt och stilla i över ett år! För att öppna upp och bjuda in fler till att se vad som finns innanför våra historiska, fantastiska väggar, säger hon.

LÄS MER: Här öppnar Lejonet & Björnen ny glassbar på Hisingen

Vem vänder ni er till med femkampen?
— Kollegorna som inte träffats fysiskt på över ett år, till barnfamiljerna som vill hitta på något skoj, kompisgänget som inte kunnat ”hänga” iom pandemin och restriktionerna… Femkampen är till för alla, det är därför den är så klockren!, säger Aganovic.

”Annorlunda” grenar: Mini-padel, jätte-Fia med knuff…

Det är ett gäng annorlunda grenar och lekar som ingår i femkampen inne i mittendelen av Eriksbergshallen – som dessutom omgärdas av gamla flipper- och tv-spel av typen man hittar på Lisebergs spelhall.

— Det är varierande och oväntad storlek på stationerna, det är lite nostalgi som Fia med knuff i jätteformat och lite supertrendigt som padel av mini-storlek, förklarar Ina Aganovic.

Bland de andra grenarna som finns i den nya satsningen – som döpts till just ”En annorlunda femkamp” – finns bland annat boule, fyra i rad i megaformat, krocket, rundpingis med runda bord, jätte-sänka skepp och mycket mer.

Klassiska spel som Fia med knuff, Sänka skepp och Fyra i rad i jätteformat är del av ”En annorlunda femkamp”.

Ett av dragplåstren till femkampen har under de första veckorna varit Glenn Hysén, som via sin podd GöttÄnna har utmanat lyssnade på ”En annorlunda femkamp”, samt att podden säljer gulblåa EM-tröjor i femkampsbaren.

— Vi kallar den En Annorlunda Femkamp mest för att man inte vet man man kan förvänta sig, och så är det bara skitkul!, säger Ina Aganovic.

Vad mer kan vi förvänta oss för nyheter kring Eriksbergshallen framöver?
— MASSVIS! Kan dessvärre inte avslöja något ännu men vi har SÅ mycket spännande och bra på gång! Låt oss säga att, om du har tänkt ”dom borde ha xx i Eriksbergshallen” eller ”varför har ni inte xx?” så har vi antagligen redan tänkt på det och har det i pipen! Men vi tar gärna emot massa kreativa idéer och förslag, skicka dem till oss via Facebook! Intresset har varit enormt sedan vi bara öppnade dörrarna in till hallen och nyfikna förbipasserande han kommit in och kikat. Så ja, varför gör vi det här? För att öppna upp och skapa intresse, innehåll och engagemang för både göteborgarna och tillresta besökare!, säger Ina Aganovic.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: