Planerade stormässan på Hisingen ställs in: ”Mycket tungt beslut”

En flytande båtmässa under bockkranen i Eriksberg. Den visionen skulle bli verklighet i vår – som ett svar på att Båtmässan på Svenska Mässan ställdes in. Men nu kommer beskedet: Även den alternativa båtmässan på Hisingen ställs in…

Som HelaHisingen.se berättade i fjol ville Eriksberg boat show bli ett alternativ som gick att genomföra när den ”stora Båtmässan” på Svenska Mässan fick ställas in på grund av den pågående coronapandemin.

— Det har länge funnits ett behov av en bättre anpassning till marknadens volymer och kostnader. Vi vågar tro att det här evenemanget är lösningen på det problemet. Dessutom känns det extra bra att kunna arrangera en flytande mässa utomhus, med tanke på den virussituation vi dras med i dagsläget, säger Kjell Hansson, VD och initiativtagare till evenemanget Eriksberg Boat Show AB.

LÄS MER: Båtmässan ställdes in – nu blir det båtmässa i Eriksbergsdockan i stället

Men nu tvingas även utomhusalternativet i den gamla skeppsvarvsmiljön på Eriksberg att ställa in. Mässan på Hisingen var planerad att arrangeras 16–18 april 2021 – men flyttas nu fram ett helt år.

”Utifrån rådande utsikter samt Folkhälsomyndighetens och Polisen riktlinjer”

”Vi hade anmälningar från hela Sverige och Norden och då dockan snabbt blev full av utställande båtar fanns det en kölista från sådana tillverkare som ville deltaga men inte fick plats”, skriver arrangörerna.

Man fortsätter:

”Konsekvenserna av Coronaviruset har fått en sådan omfattning som få kunnat föreställa sig. Vår förväntan var att kunna arrangera Eriksberg Boat Show som planerat, men utifrån rådande utsikter samt Folkhälsomyndighetens och Polisen riktlinjer får vi tyvärr inte ett godkännande som gör det möjligt att genomföra evenemanget 2021.Ett mycket tungt beslut att fatta – men hälsa och säkerhet för besökare, medverkande och medarbetare går före allt annat.”

Nu är tanken i stället att Eriksberg boat show ska genomföras 15-17 april 2022. Sedan tidigare har Båtmässan på Svenska Mässan meddelat att man planerar att arrangera nästa mässa 5-13 februari 2022.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: