BESKEDET: McDonalds och OK/Q8 har fått kontrakten uppsagda – varnar för stängningar på Facebook

Både McDonalds och bensinmacken OK Q8:s kontrakt är uppsagda. I april bekräftade Västra Götalandregionen att ett sjukhus i stället planeras i området vid Bravida Arena. Men redan nu kommer Lundbyborna börja märka av förändringarna – när den centrala bensinstationen kan stänga enskilda dagar på grund av personalbrist.

Planerna på ett nytt närsjukhus i anslutning till Wieselgrensplatsen har många år på nacken. Men efter att Göteborgs stad bestämt sig för att skrota idén att bygga en linbana mellan centrum och Hisingen lades även sjukhusplanerna på is. Orsaken var att sjukhuset skulle byggas precis bredvid den linbanehållplats som planerades vid Wieselgrensplatsen, närmare bestämt den tomt intill Bravida Arena där McDonalds och bensinstationen OK/Q8 ligger.

Men behovet av fler sjukvårdsalternativ på Hisingen har inte försvunnit och befolkningen växer snabbt. Därför har Västra Götalandsregionen nu åter börjat titta på alternativet att genomföra bygget av Hisingens nya närsjukhus på den tomt där den tidigare kunde tänkas hamna.

Som HelaHisingen.se tidigare berättat tvingas därmed bensinmacken OK/Q8 vid Rambergsvallen stänga portarna inom kort och även McDonalds kontrakt har sagts upp av kommunen, vilket innebär att de riskerar att behöva ge upp marken, vilket HelaHisingen.se avslöjade tidigare under 2022. Tills vidare kör McDonalds på med sin verksamhet på en kortkontraktsbasis.

LÄS MER: Planen: Här ska Hisingen få ett nytt sjukhus – utreds just nu

Inför det att OK/Q8 ska stänga igen sin verksamhet i höst, september närmare bestämt, har många i personalen börjat söka sig till andra jobb. Detta har föranlett att bensinstationen har fått svårigheter att bemanna sin verksamhet under slutet av sommaren. På sin Facebook-sida varnar de därför för att tappen kan komma att hålla stängt under vissa dagar:

”Detta innebär att personalen söker sig härifrån till nya utmaningar. Från den 6 augusti finns inte tillräckligt med personal för att kunna bibehålla våra ordinarie öppettider. Från och med 6 augusti till vår stängning den 29 september kommer våra öppettider att vara mellan 10:00-18:00 alla dagar i veckan. Vid sjukdom kan tiderna variera eller t.o.m. stationen vara helt stängd.Vi vill tacka våra UNDERBARA kunder och följare för en FANTASTISK tid”, skriver OK/Q8 Rambergsvallen på sin Facebook-sida.

McDonalds: Så länge vi får kommer vi fortsätta

Framtiden för grannen McDonalds är än så länge osäker. Som HelaHisingen.se avslöjade stängde McDonalds på Backaplan hösten 2021 och nu riskerar alltså ännu en av de äldsta ”Donken”-restaurangerna att försvinna från Hisingen. Den nuvarande franchisetagaren på McDonalds vid Rambergsvallen kommer inte att driva vidare restaurangen på grund av att kontraktet gått ut.

Samtidigt säger kommunen att kontraktet har sagts upp och att McDonalds fått ett nytt 3-månaderskontrakt. McDonalds centralt säger dock att de planerar att fortsätta verksamheten:

— Vi vet att det finns planer på att bygga ut sjukhuset och att macken och restaurangen ligger på mark som man ska använda. Men när det kommer ske är oklart. Så länge vi får kommer vi fortsätta bedriva restaurangverksamhet på den här fastigheten, säger Henrik Nerell, presschef på McDonalds, och fortsätter:

— Vi har inte besittningsrätt till marken och vi vet att de har planerat för att bygga ut sjuhuset. Men vi kommer inte stänga i år, inte nästa år. Det är längre fram i sådana fall om det blir aktuellt, säger Henrik Nerell.

Ännu är det inte bestämt vad sjukhuset på platsen ska heta, eller när ett eventuellt bygge kan påbörjas. Det blir dock inget akutsjukhus utan ett slags närsjukhus om planen genomförs. Västra Götalandsregionen genomför just nu en förstudie under arbetsnamnet ”Wieselgrensplatsen” och planerar att inrymma vårcentralverksamhet, tandvård och barn- och ungdomsverksamhet.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: