Vad tjänar du på att inte hålla hastigheten utanför en skola?

Videon från Klarebergsskolans elever visar vad man hinner – eller snarare inte hinner – på tio sekunder. Det är den tid en bilist sparar in genom att köra 50 km/h i stället för 30 km/h utanför en skola. Nu vinner eleverna från Kärra pris för sin uppfinningsrikedom!

Trafiksäkerhetsorganisationen, NTF Väst, har för femte gången arrangerat tävlingen #10sekunder, som syftar till att uppmärksamma hur onödigt och farligt det är att köra för fort utanför en skola.

Tävlingen har gått ut på att skolklasser i årskurserna 3-6 har fått göra 10 sekunder långa filmer för att visa på hur mycket man hinner med på just de 10 sekunder som man sparar på att köra i 50 km/h istället för 30 km/h utanför en skola.

Barnens filmer har enligt NTF ”varit påhittiga, roliga och tankeväckande och NTFs förhoppning är att det har väckt en diskussion i både skolan och i hemmet om trafiksäkerhet och hur farligt, och onödigt, det är att köra för fort”.

Här är vinnarbidraget från Hisings Kärra

Nu är alltså tävlingen avslutad och fem vinnare har valts ut bland 445 inskickade bidrag som kommer belönas med en rolig gemensam aktivitet för hela klassen. 

Den tio sekunder långa videon från Klarebergsskolan.

En av dessa fem vinnare är Klarebergsskolan på Hisingen som kommer få ta emot sitt pris vid en prisceremoni i dag, tisdagen 25 maj. I deras vinnande video försöker en av eleverna få på sig ett munskydd och sprita händerna på tio sekunder. Som ni kan se är det ingen enkel uppgift på den korta tiden.

Stort grattis till de uppfinningsrika eleverna på Klarebergsskolan!

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: