Nu stängs Götaälvbron för spårvägen – inga vagnar över älven i sommar

I sommar blir det kraftiga störningar och längre restid för många resenärer. Anledningen är att ingen spårvagnstrafik kommer gå över Göta älv. Från och med lördag 12 juni stängs nämligen Götaälvbron för gott.

Mellan den 12 juni och den 15 augusti kommer det inte längre att gå någon spårvagnstrafik över bron, något Hela Hisingen rapporterat om tidigare. Resenärer hänvisas i stället till bussar – som kör via Hisingsbron.

När Götaälvbron stängs på lördag kommer rivningsarbetet att påbörjas. Bland annat ska man lämna plats åt Hisingsbrons kollektivtrafikramp, skriver Trafik Göteborg i ett pressmeddelande. Samtidigt kommer även arbetet med att koppla in spårvagnsspåren på den nya bron att påbörjas.

Hänvisar till att cykla

I sommar kommer det att gå ersättningsbussar mellan Hjalmar Brantingsplatsen och fastlandet. Men Trafik Göteborg varnar för längre restider:

”Ett annat alternativ är att gå eller cykla över älven, via Hisingsbron, som både är lägre och och har bredare gång- och cykelbana än Götaälvbron”, skriver de i pressmeddelandet.

Längre restider

Samtidigt försvinner nu hållplatsen Lilla Bommen – i båda riktningar över sommaren. Något som innebär ändrade hållplatslägen och ändrade körvägar. Till exempel kommer buss 19 och 25 köra via Operan i stället för Brunnsparken, vilket innebär längre restid.

Den 15 augusti beräknas allt arbete vara klart och spårvagnstrafiken öppnar på Hisingsbron.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: