134 nya hyreslägenheter på Hisingen – takterass och utsikt över Göta älv

Sex våningar höga ska de tillfälliga bostäderna bli i Frihamnen. Foto: Älvstranden utveckling.

Nu ska de temporära bostäderna på Kvillepiren växa på höjden. 134 nya lägenheter har fått klartecken att byggas.
— Efterfrågan på att bo i området har varit stort ända sedan de första hyresgästerna flyttade in för knappt två år sedan. Det är kul att vi kan expandera även på höjden, säger Marcus Waserbrot på företaget Waterfrontcabins.

Sedan byggstarten 2019 har det bildats 370 lägenheter på Kvillepiren i Frihamnen. Lägenheterna är i två- och trevåningshus och sammanlagt har tre olika kvarter växt fram i området. Nu står det alltså klart att området kommer att växa ytterligare. Totalt kommer det att bli sex våningar höga lägenheteshus med utsikt över både Göta älv och Göteborgsoperan.

LÄS MER: Parkeringsplatser ska förvandlas till Hisingens nya park

De nya lägenheterna ska vara ettor och tvåor – varav några har en egen takterass.

— Efterfrågan på att bo i området har varit stort ända sedan de första hyresgästerna flyttade in för knappt två år sedan. Det är kul att vi kan expandera även på höjden, säger Marcus Waserbrot på företaget Waterfrontcabins.

Hyrs ut främst till studenter och företag

Bostäderna på Kvillepiren har tillfälligt bygglov och kan stå på platsen som längst fram till år 2040. De anländer i förproducerade moduler som sedan monteras på pålar gjutna i marken. Anledningen till att det här projektet påbörjades var för att minska bostadsbristen i Göteborg på kort sikt. I nuläget hyrs de ut främst till studenter och företag på kortare kontrakt.

— Många av de som flyttade in för knappt två år sen har velat bo kvar, men det finns även de som av olika anledningar behöver någonstans att bo under en kortare period. Det kan handla om att de fått jobb i stan, studerar eller står mellan två boenden. En typisk hyresgäst är mellan 25 och 35 år gammal och studerar eller arbetar, säger Marcus Waserbrot i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Dödskalle ska locka barn till nya utflyktsplatsen

De tillfälliga lägenheterna är en del av många projekt som pågår i Frihamnen. Just nu planeras en ny spårvagnslinje genom Frihamnen till Lindholmen och nästa sommar ska den första etappen av Jubileumsparkens vara klar. Även Frihamnskyrkan på Norra Frihamnspiren är under produktion.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER:

LÄS MER: