Här öppnar den nya parkeringen – Ska minska mängden bilar som cirkulerar

Varje morgon är det långa bilköer för att ta sig in till Lindholmen. Samtidigt förväntas antalet personer som bor och arbetar här öka med tiotusentals. För att minska antalet bilar som cirkulerar i området öppnar därför nu en ny parkeringsplats, skriver Vårt Göteborg.

Flera byggen pågår just nu på olika håll på Lindholmen. Ett av de största är Karlatornet och det omkringliggande Karlastaden, där det planeras åtta kvarter. Här byggs hotell, handel och service, förskola samt över 2 000 lägenheter.

— Det kommer att vara en trafikpåverkan framöver. Det går inte att komma ifrån, har David Palmqvist, projektledare på Trafikkontoret, tidigare sagt till Hela Hisingen.

Köer in till Lindholmen där de nu byggt en ny rondell i hörnet Karlavagnsgatan/Regnbågsgatan. Foto: Hela Hisingen.

Parkeringen ska avlasta centrala Lindholmen – har även plats för cyklar

Redan nu märks att det är fler bilar i omlopp vilket gör att behovet av parkeringsplatser på Lindholmen är stort. Därför öppnar nu en ny parkeringsanläggning vid Andromedagatan i nordvästra utkanten av området. Totalt finns här 415 parkeringsplatser som är fördelade på två ytor på varsin sida om gatan.

— Parkeringen är tänkt att avlasta centrala Lindholmen och minska mängden bilar som cirkulerar. Här finns också både Styr&Ställ-cyklar och elsparkcyklar så går det ju fint att lämna bilen här och fortsätta med annat färdmedel om man har en bit kvar till sin målpunkt, säger Elisabeth Nilsson, enhetschef på Göteborgs Stads Parkering och den som varit ansvarig för projektet, till Vårt Göteborg.

På parkeringen finns det även utrymme att parkera cyklar och det finns cykelpump och sittbänk på platsen.

Behovet av parkeringsplatser är stort. Här visas parkeringen vid Lundbyhamnen med Ramberget i bakgrunden. Foto: Hela Hisingen.

”Glada att nu kunna erbjuda fler parkeringsplatser”

Det finns även 69 laddplatser för elbilar, varav två är tillgänglighetsanpassade.

— Till att börja med erbjuder vi enbart besöksparkering på platsen. Längre fram kommer mina kollegor att utreda möjligheterna att även erbjuda tillståndsparkering, säger Elisabeth Nilsson till Vårt Göteborg.

Målet som Göteborgs stad har med den nya parkeringen är att minska trängsel och söktrafik, det vill säga när bilister åker runt och letar efter en ledig parkeringsplats.

— Vi är glada att nu kunna erbjuda fler parkeringsplatser på Lindholmen, vi vet att det är många som har behov av att ställa bilen här, säger Elisabeth Nilsson till Vårt Göteborg.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: