Här byggs stadsdelens högsta hus: ”Utsikt ända till Älvsborgsbron”

Inspirerat av begreppet ”Göteborgs Manhattan” har Egnahemsbolaget gett sin bostadsrättsförening bredvid Selma Stads nya park arbetsnamnet Selma Park. Som Central Park, så att säga. Och inom föreningen byggs även Hisings Backas högsta hus:
— Vi har testat utsikten från de översta våningsplanen med drönare och man ser ända ut till Älvsborgsbron faktiskt, säger Camilla Tim Elliot, marknadsansvarig hos Egnahemsbolaget. 

Utbyggnaden av Selma Stad, området omkring Selma Lagerlöfs torg i Hisings Backa innebär att Familjebostäder som bygger hyresrätter inom allmännyttan samarbetar med aktörer som BoTrygg, Riksbyggen och Egnahemsbolaget. De sistnämnda bygger inne på själva torget:

Egnahemsbolagets Lamellhus vid Selma Lagerlöfs Torg.

— Det blir ett kvarter alldeles vid torget, mitt inne i smeten. Vi har jobbat jättetight ihop med de andra aktörerna som bygger där under lång tid nu. Vår del blir ett lamellhus i vinkel, med 53 lägenheter. Lägenheterna blir 1:or till 5:or i ett sexvåningshus, där sjätte våningen är vindsvåning med 3:or och 4:or med snedtak, säger Camilla Tim Elliot, marknadsansvarig hos Egnahemsbolaget. 

LÄS MER: Riksbyggens nya kvarter på Hisingen: “Genomgångslägenheter med fönster åt två eller tre väderstreck”

Punkthus blir områdets ”skyskrapa”

Utöver det bygger företaget även ett högre hus på tio våningar:
— På samma gård bygger vi ett punkthus som blir områdets ”skyskrapa”. Vi har testat utsikten från de översta våningsplanen med drönare och man ser ända ut till Älvsborgsbron faktiskt. Det huset får 58 lägenheter och det blir ingen ”baksida” på byggnaden, utan i det här huset blir det ”framsida” åt alla håll med entréer på varje sida av byggnaden, säger Camilla Tim Elliot.

Områdets ”skyskrapa” på tio våningar med utsikter ända till Älvsborgsbron.

LÄS MER: Nu börjar bygget av hyresrätter – ovanpå fem våningar av P-hus

— Selma Stad har inga raka gator utan med krokiga och sneda gator för att öka trygghetskänslan. Tanken är att man alltid ska vara synlig i området. Höghuset vi bygger består av ettor och tvåor, så vi har en blandad målgrupp kan man säga.

Central Park blir till Selma Park

Det är lite annorlunda och lägenheterna är byggda i vissa fall som en ”rundgång” så man kan röra sig runt i lägenheten, berättar Camilla Tim Elliot.

LÄS MER: Planen för största utbyggnaden av Hisings Backa på decennier: *Idrottshall *Skola *Dussintal nya kvarter

Egnahemsbolaget anspelar i planeringen av sina nya hus på begreppet om att Hisingen är ”Göteborgs Manhattan”:
— Vi har lekt med tanken eftersom Hisingen är ju Göteborgs Manhattan. Så det nya parkstråket vid Selma Lagerlöfs torg ligger bredvid vår ”skyskrapa” och därför blir det ”Central Park”, som i vår tolkning blir ”Selma Park” vi kallar vår bostadsrättsförening, säger Camilla Tim Elliot, marknadsansvarig Egnahemsbolaget. 

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER:

LÄS MER: