Ingo öppnar en ny bensinstation på Hisingen

Bensinbolaget Ingo har öppnat sin femtonde automatstation i Göteborgsområdet. Stationen ligger vid Bäckebolsmotet på Transportgatan 2 i Hisings Backa och erbjuder bränsleprodukterna 95, 98, diesel och E85 ”till ett lågt pris”.

Ingo har sitt ursprung ur bensinstationskedjan Jet, som öppnade sin första automatbensinstation under namnet ARA i Göteborg redan 1978. I dag ägs kedjan av kanadensiska Alimentation Couche-Tard. När de nu öppnar vid Bäckebolsmotet blir de närmaste konkurrent med oljebolaget Preems som ägs av saudisk-etiopiske Mohammed al-Amoudi Preem. Preem har sedan länge en bemannad station på andra sidan E6:an vid Bäckebolsmotet.

— Vi är mycket glada och stolta över att öppna vår femtonde automatstation i Göteborgsområdet. Jag hoppas både att boende i närområdet och förbipasserande kommer att uppskatta den ökade tillgängligheten. Dessutom ska det alltid vara trevligt och tryggt att tanka på våra automatstationer och det har även varit vår strategi redan från starten. Alla våra stationer ska därför vara väl upplysta, rena och inbjudande, säger Jeremy Knights, Chef för INGO i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Expertens tips: Så gör du bilen “vårfin” – utan att släppa ut tungmetaller

Känd som den billiga kedjan

INGO (tidigare JET) öppnade sina första automatstationer i Sverige redan 1978 och har sedan starten inriktat sig på att sälja drivmedel till ett lågt och rättvist pris. INGO finns idag runt om i Sverige med 290 automatstationer. Under året planeras ytterligare etableringar i landet.

— Bensinmarknaden i Sverige präglas av hård konkurrens. INGO har redan från starten varit den ledande prispressaren både nationellt och lokalt. Vi har framgångsrikt arbetat med att erbjuda kunderna fasta låga priser – och den strategin håller vi fast vid, säger Jeremy Knights i pressmeddelandet.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: