JULKALENDER – Lucka 5: Möt Hela Hisingens krönikörer – vill du bli en av dem?


DET HÄR ÄR EN ANNONS


Elin, Claes och George har under året skrivit fantastiska krönikor och bloggposter för Hela Hisingen. Nu vill vi ta nästa steg och involvera fler Hisingsbor på sajten – kanske är det du som blir skribent hos oss under 2022?

HelaHisingen.se har stolt kunnat presentera tre stycken krönikörer och bloggare under det gångna året, som skriver om saker som människor stöter på i det vardagliga livet. Konsumentrådgivaren Elin Lindeberg har berättat om hur man ska tänka i vardagliga situationer kring köp och sälj, som när man ska handla julklappar till exempel. Juristen George Jansizian möter ofta personer som behöver hjälp i de svåraste stunderna – som när en älskade har gått bort, eller vem som ska ta hunden vid en skilsmässa. Och Hela Hisingens Claes Olsson skriver om historia och lokala miljöer under sina vandringar på vår vackra ö.

George: ”För dem människorna finns det en handling som är oundviklig”

Juristen George Jansizian driver till vardags juristbyrå i Hildedal på Hisingen. Men han skriver regelbundet krönikor hos Hela Hisingen, om hur lagen påverkar vanliga människors liv. I sin krönika ”Vad händer om en familjemedlem går bort” skrev han ”Pandemin sätter teorin i praktiken för många människor, särskilt för dem som förlorat nära och kära. För dem människorna finns det bland annat en handling som är oundviklig och måste upprättas enligt lag, nämligen en bouppteckning”.

Hela Hisingens juridiska kolumnist George Jansizian. Foto: JEANETTE EDSJÖ

Han skriver om högt och lågt och om saker som verkligen påverkar många människor, som vem som får hunden i en skilsmässa. ”Det visar sig dock att Maggan inte är ett vanligt barn, hon är makarnas gemensamma French Bulldog, en hund som är en mycket älskad familjemedlem. En känslostorm bröt ut och hängandes i luften kvarstod den avgörande frågan ”vem ska få vårdnaden om Maggan”?” berättade han om ett fall han hade haft.

Elin: ”Rycks inte med av köphysterin under julreor”

Elin Lindeberg jobbar som konsumentrådgivare hos Konsument Göteborg. Under 2021 har hon skrivit för HelaHisingen.se om flera olika ämnen som är viktiga för konsumenter. Bland annat berättade hon om varför man som kund ska se upp under julrean. Att tänka på prisjämförelser och ångerrätten: ”Under rean är det lätt att ryckas med i reahysterin vilket ökar risken för impulsköp”, skrev hon.

Elin Lindeberg har skrivit krönikor om konsumentområdet hos HelaHisingen.se under 2021.

Elin Lindeberg har också på sitt arbete granskat 100 e-handelsföretag och om de följer e-handelslagen. Resultatet skrev hon om i Hela Hisingen, även här med goda råd till kunderna: ”Är företaget stationerat i ett land utanför EU är det inte säkert att lagen gäller”.

Claes: ”Utsatt område, skjutningar och gängkriminalitet”

Vandringsbloggaren Claes Olsson, var den första externa skribenten som började skriva för Hela Hisingen. Han utforskar områden på Hisingen, fotograferar och skriver om vad han ser och minns om dessa. Under hans vandring från Kärrdalen till Biskopsgården skrev han om hur området uppfattas: ”Numera har de bägge stadsdelarna fått andra associationer mot förr. Utsatt område, skjutningar och gängkriminalitet. Det har rapporterats om många brott och dåliga levnadsvillkor, de senaste kanske tjugo åren”.

Claes Olsson lyfter både positivt och negativt – samt varvar minnesbilder med nutid i sin vandringsblogg hos HelaHisingen.se.

Men han fortsätter med att berätta att han ser det på ett annat sätt, om allt det vackra som finns i området: ”Glatt överraskad av att den gamla parkleken från sjuttiotalet finns kvar, nyrenoverad dessutom. Barnen leker på lekplatsen, föräldrarna fikar. “ Parkleken öppnar 11 och vi börjar bygga 13”. Det finns också en odlarförening här”, skriver han.

Foto: Claes Olssons vandringsblogg.

Nu vill Hela Hisingen ta nästa steg – med din hjälp! Har du specialkunskaper om något på Hisingen? Besitter du kunnande om ett ämne som kan vara intressant för fler på Hisingen att läsa om? Hör av dig till oss på tips@helahisingen.se och berätta mer! Kanske kan vi inleda ett samarbete under 2022!

Vår förhoppning är att engagera fler Hisingsbor, Hisings-experter eller lokala profiler i Hisingens hyperlokala nyhetssajt. Vi vet att det finns personer med oerhört mycket intressant att berätta därute – så hör av er till oss!

HelaHisingen.se har i år en julkalender – där våra och en del av våra sponsorers olika projekt, företag och anställda hamnar i fokus. Mellan 1 och 24 december lyfter vi fram en av dessa med en “lucka” i form av en artikel. Vill du exponera ditt företag, din produkt eller dina anställda här? Hör av dig till annons@helahisingen.se – så löser vi det! 

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: