Julkalender – Lucka 6: Hela Hisingen når över 50 000 läsare – tre månader i rad!

Parkeringskaos i Torslanda, misstänkt dynamit i älven och 29-åriga Emma som delar ut julklappar till behövande. Hela Hisingen fortsätter ge er hyperlokal journalistik som berör och vi kan nu stolt säga att för första gången sedan sajten grundades, så har vi tre månader i rad nått över 50 000 läsare! För det vill vi rikta ett stort tack till alla er som läser tidningen!

I september, oktober och november nådde Hela Hisingen över 50 000 unika besökare i månaden, med en topp i oktober på 54 430 unika besökare. Kärnan i den journalistiska verksamheten är att vara så lokala som möjligt och nå ut till samtliga stadsdelar på Hisingen: Allt från Kärra eller Biskopsgården till Torslanda, Lundby, Backa och Tuve.

— Det är fantastiskt roligt att se att vi växer i den här takten. Det är tack vare er läsare och det stora engagemang vi sett från er i form av tips och feedback som vi fortsätter att växa och bli en viktig del av Hisingen och Göteborg, säger Hela Hisingens publisher Markus Hankins.

”Vi försöker skriva om allt som Hisingsbor är intresserade av”

Den senaste tiden har vi skrivit om allt från backscatters, Tullverkets nya handburna kameror som ska användas för att röntga bilar i hamnen, till de självkörande Volvobussarna och de stora problem, som svetsfel och bucklor som upptäcktes på Hisingsbron. Tanken bakom hela verksamheten är att göra lokal journalistik som berör och är viktig för läsarna. Därför mixas artiklarna om nya restauranger som öppnar på Backaplan med artiklar som när företaget som gräver upp Litteraturgatan går i konkurs.

— Vi försöker konstant komma så nära läsarna som vi kan, göra journalistik som har betydelse lokalt. Därmed försöker vi skriva om kollektivtrafiken, nya byggnader, eller restauranger som öppnar. Allt som de som boende och verksamma på Hisingen är intresserade av, säger Markus Hankins.

Många artiklar kommer också från att läsarna hör av sig, som en bostadsrättsförenings strid med Peab till exempel. Då handlade det om delade åsikter bland de boende om att sälja mark till mångmiljonbelopp till företaget.

— Det är otroligt vilket engagemang det finns lokalt och för lokalnyheter. Vi vill växa ännu mer och hoppas att vi når ut till hela Göteborg, eftersom Hisingen är intressant för hela staden.

Var med i vårt företagsnätverk! Gå med i Hela Hisingen 100

Utöver den journalistiska verksamheten har HelaHisingen.se i vinter premiär för det första fysiska mötet med nya affärsnätverket “Hela Hisingen Hundra”. Under pandemin har nätverket inte kunnat arrangera IRL-möten på grund av restriktionerna. Men nu bjuder vi in till en stjärnspäckad minikonferens. 

Den första “minikonferensen” hålls torsdagen 13 januari 2022, då bland annat BK Häcken och Ola Serneke, VD för Serneke Invest, står på scen hos Quality Hotel 11.

— Vi har tre ben i verksamheten: Sociala Medier-samarbeten, affärsnätverket och nyhetssajten. Men de två förstnämnda blir starka alternativ först när HelaHisingen.se levererar och det gör den verkligen i höst, både som hyperlokal nyhetssajt och lokal informationskälla. När över 50 000 användare per månad besöker oss ger det oss en ny dimension som Göteborgs minsta mediehus och stärker vår verksamhet och varumärke inför 2022, säger Hankins.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: