Julkalendern – Lucka 7: Här kan du ge en julklapp till dem som inte har råd med present till sina barn


DETTA ÄR EN ANNONS


De samlar in julklappar i samarbete med välgörenhetsorganisationer – för att ge de familjer som inte har råd en lite bättre jul. På Hisingen har Quality Hotel Winn i Backa, Quality Hotel 11 i Eriksberg och Bäckebol Center mellan Backa och Kärra alla hakat på det som hotellkedjan kallar för den ”ensamma julgranen”. Så här gör du för att hjälpa till!

De tre företagen är alla medlemmar i Hela Hisingens företagsnätverk Hela Hisingen Hundra – eller återkommande annonsörer hos eller samarbetspartners till HelaHisingen.se. Och egentligen har de två hotellen i Petter Stordalens kedja inget att göra med köpcentret i Bäckebol, förutom att de alla gett, och ger, tillbaka på samma vis inför jul.

Hos Quality Hotel 11 på Eriksbergskajen i Eriksberg och Quality Hotel Winn i Tingstad i Hisings Backa kallar de konceptet för ”Ensam julgran söker klappar”:

”Julen är en tid för traditioner. Vi bakar pepparkakor, spelar julmusik och klär granen. Men julglädje är inte självklart för alla. Därför är vår jultradition, Ensam julgran söker klappar, extra viktig. Alla som vill är välkomna att skänka klappar och lägga under julgranarna i våra hotellobbyer”, beskriver Quality Hotel Winn kedjans upplägg på sin Instagram.

De – likt systerhotellet Quality Hotel 11 – samarbetar med Stadsmissionen för att se till att presenterna som lämnas in från allmänheten kommer fram till behövande familjer runt om på Hisingen och i resten av Göteborg. Quality Hotel 11 i Eriksberg vars ”ensamma julgran” kom på plats i veckan som gick beskriver konceptet:

”Vår viktigaste jultradition är att samla in klappar till Stadsmissionen och hjälpa till att sprida lite extra julmagi.”

Redan i fjol berättade vi på HelaHisingen.se om hur Quality Hotel Winn i Backa genomförde den här insamlingen och det skapade då en våg av positiva reaktioner bland er läsare.

— Fokus på barn alltså, leksaker, vinterkläder, böcker, målarbok och kritor. Ja, sådant som alla barn vill ha, sa hotelldirektören Ina Aganovic – numer hotelldirektör hos Quality Hotel 11 – om vilka presenter de hoppas få in från hisingsborna.

Teamet på Quality hotel Winn i Tingstad/Brunnsbo vid sin ”Ensamma” julgran i fjol. Foto: PRIVAT

Bäckebol Center hakade på Quality-hotellen på Hisingen

Helt oberoende av de två hotellen har även Bäckebol Center hakat på nästan samma koncept. Men till skillnad från Quality Hotels tog de även emot begagnade leksaker och gåvor när de hade en insamling i samarbete med DreamStore i helgen som gick.

Under tre dagar stod den kristna välgörenhetsorganisationen med bas i Brämaregården på centrala Hisingen på köpcentret mellan Hisings Backa och Hisings Kärra. Där samlade de in leksaker, men även pengar till julmatkassar, till behövande.

— Det är allt från ensamstående mammor, unga studenter, pensionärer och personer som förlorat sina jobb som kommer och behöver en matkasse från oss, sa Bittan Ekman hos DreamCenter till HelaHisingen i samband med insamlingen hos Bäckebol Center.

LÄS MER: De samlar in kläder, pengar och julmatkassar till behövande på Hisingen – “Hjälp oss hjälpa andra i jul”

Men även om insamlingen vid Bäckebol tog slut efter tre dagar fortsätter DreamCenter att samla in gåvor och pengar till julmatkassar under de kommande veckorna, fram till jul. Exakta tider för när man kan lämna in leksaker, kläder eller andra gåvor finns att hitta här.

Under de tre dygnen samlade Bäckebol Centers besökare in resurser nog för DreamCenter att köpa in 20 julmatkassar och till det skänkte Bäckebol Center själva även 30 julmatkassar till insamlingen. Detta innebär att man på tre dagar samlade in både julklappar till behövande – som totalt 50 julmatskassar som går till hushåll som annars hade blivit utan.

— Julen handlar ju om att ge och det här är vad vi kan ge på Bäckebol Center. Vi har möjligheten att kunna nå ut till fler personer på Hisingen och i Göteborg än vad många lokala välgörenhetsorganisationer har så därför kändes det jättebra att få bjuda hit DreamCenter inför jul, sa Bäckebol Centers centrumledare Nina Linnér om varför man engagerat sig på det här viset.

Vid Bäckebol Centers “jultorg” utanför MediaMarkt och ICA Kvantum stod DreamCenter helgen 3-5 december. Där kunde du bidra till att någon som inte har råd själv kan få julmat – eller en julklapp. Foto: PRIVAT

Vi på HelaHisingen.se är ytterst stolta över att på olika sätt samarbeta med dessa tre företag och föreslår att ni som kan och har råd – hjälper till med deras insamlingar. Hos Quality Hotel 11 i Eriksberg kan du lämna julklappar och presentkort till och med 20 december, hos Quality Hotel Winn i Hisings Backa kan du lämna in gåvor fram till och med 16 december och hos DreamCenter i Kville kan du lämna in gåvor till och med på Herkulesgatan 28 på onsdagar 11-18 och lördagar 11.00-15.00 fram till julhelgen.

HelaHisingen.se har i år en julkalender – där våra och en del av våra sponsorers olika projekt, företag och anställda hamnar i fokus. Mellan 1 och 24 december lyfter vi fram en av dessa med en “lucka” i form av en artikel. Vill du exponera ditt företag, din produkt eller dina anställda här? Hör av dig till annons@helahisingen.se – så löser vi det! 

Redaktionen
annons@helahisingen.se

LÄS MER: