KLICKBAR KARTA: Så ändras vägar och hållplatser runt Nordstan till helgen

Till helgen sker flera stora trafikomläggningar i Göteborg – mitt i julruschen. Bland annat försvinner en körfil på Götaälvbron och flera hållplatser mot Hisingen dras in vid Nordstan. Här är en interaktiv karta som förklarar vad som sker omkring Nordstan och Centralstationen.

Som HelaHisingen.se berättat under hösten väntar ännu längre restider och förändrade vägar både för resenärer i kollektivtrafiken som bilister till vintern. Anledningen är de omfattande trafikomläggningar, som kommer ske bland annat vid centralstationen.

För att svara på en del av de många frågor som uppstått kring den röriga trafiksituation som råder – och kommer råda – i området runt centralen och Nordstan, har Stadsutveckling Göteborg tagit fram en interaktiv karta. På denna kan man klicka på de olika delarna (markerat i grönt, rött, gult och lila på kartan – för att få mer information.

Här är den klickbara kartan

KLICKA på bilden för att få upp den interaktiva kartan. Foto: GÖTEBORGS STAD.

Götaälvbron stängs den 13:e december för biltrafik i riktning mot Hisingen. Trafiken hänvisas då till andra älvförbindelser.
Marieholmstunneln, vägtunneln under Göta älv, ska öppna den 16:e december, något som Hela Hisingen var först med att berätta i höstas.

Stängt för biltrafik – tills den nya bron öppnar

Götaälvbron kommer att vara avstängd för biltrafik i nordlig riktning, mot Hisingen, fram till dess att den nya Hisingsbron öppnar. Planen är att den nya bron ska öppnas för bil- och busstrafik någon gång under 2021 – då fordonstrafiken till Hisingen ska flytta dit:

— Tanken är att vi släpper på trafiken på den nya bron, Hisingsbron, säger Johan Gerefalk, trafikingenjör vid Trafikkontoret Göteborgs Stad.

Känner du att du behöver mer information föreslår vi att du även läser följande artiklar om det som komma skall, för att få en bättre lägesbild:

Redaktionen
tips@helahisingen.se