Skanska har köpt en 6 000 kvadratmeter stor fastighet norr om Backaplan på centrala Hisingen.
— Vi är nöjda med förvärvet av Tuve 115:1 då vi ser stor utvecklingspotential i fastigheten, säger Anthon Samuelsson, affärsutvecklare på Skanska Sverige AB till Fastighetsvärlden.

Fastigheten, som ligger vid rondellen Tuvevägen och Wieselgrensgatan norr om Backaplan, omfattar ungefär 6 250 kvadratmeter mark och 1 625 kvadratmeter kontor, butik och lager. 

Tidigare var det Ramudden som hade sin verksamhet där och Skanska Rental AB förhyr verksamheten sedan ett år tillbaka. Men nu har alltså Skanska Sverige AB förvärvat byggnaden genom bolagsförvärv.

— Vi är nöjda med förvärvet av Tuve 115:1 då vi ser stor utvecklingspotential i fastigheten. Denna fastighet är av sådan karaktär och läget på centrala Hisingen i närheten av flera andra stora stadsutvecklingsprojekt det kommande decenniet är helt i linje med vår landbanksstrategi, säger Anthon Samuelsson, affärsutvecklare på Skanska till tidningen Fastighetsvärlden.

Balder är största fastighetsägaren i området – visionen för ”Framtidens Backaplan”

Just nu planeras flera stadsutvecklingsprojekt i området, varav ”Framtidens Backaplan” är Göteborgs mest omfattande stadsbyggnadsprojekt. Visionen för Backaplan är att bygga 2 200 lägenheter, omkring 150 000 kvadratmeter centrumverksamheter, 22 000 kvadratmeter offentlig service (förskolor, skolor och en idrottshall) samt ett 7 500 kvadratmeter stort kulturhus.

”Backaplans historiska identitet som handelsplats består, men karaktären på bebyggelsen förändras. Här blir även restauranger, caféer och en stor kollektivtrafiknod viktiga mötesplatser”, skriver Göteborgs stad om projektet.

LÄS MER: Så ska Backaplans nya parker utformas – Kvillebäcken utvidgas

Den största fastighetsägaren i området är det lokala fastighetsbolaget Balder, som äger åtta fastigheter och därmed har stor makt över utformningen av den kommande stadsdelen.

— I huvudsak kommer utvecklingen här att bestå av bostäder, vilket i sin tur betyder att det kommer finnas ett behov av både service och handel, har Balders kommunikationschef Sandra Nilsson tidigare sagt till Hela Hisingen.

Visionsbild av “Stadsdelsparken” längs Kvillebäcken vid Backaplan. Foto: Göteborgs stad.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: