Trafikinsats: 12 av 22 körkort som rök tog polisen på Hisingen

Polisen genomförde hastighetskontroller i Göteborg, 22 körkort omhändertagna. Foto: Polisen.

I helgen har polisen genomfört hastighetskontroller i Göteborg och på Hisingen. Sammanlagt togs 22 körkort.
— Hög hastighet dödar. Vi jobbar för att rädda liv, säger Anders Schääf, gruppchef på trafikpolissektionen.

När en bilist kör över 31 kilometer för fort tas körkortet på platsen. Sedan är det transportstyrelsen som bestämmer spärrttiden. Anders Schääf, gruppchef på trafikpolissektionen, poängterar att hastighetsbegränsningarna finns till av en anledning:

— Hög hastighet dödar. Vi jobbar för att rädda liv. Folk tänker inte på vad följderna kan bli när dom kör för fort – du måste kunna hantera ditt fordon när något oväntat händer, säger han i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Hisingens “dolda” hastighetskamera fångade 4 239 fortkörare – så här långt i år!

22 körkort togs under fredagen

Sammanlagt tog polisen 22 fortkörare. Flest fortkörare fanns vid E6 på Kärramotet i Hisings Kärra – där omhändertogs 12 körkort direkt på platsen. Ytterligare kontroller gjordes vid Västerleden och Fiskebäcksmotet där 4 körkort omhändertogs och vid E6 Örgrytemotet omhändertogs 6 körkort.

— Vi genomför hastighetskontroller på strategiska platser med fokus på toppar – vilket innebär att vi koncentrerar oss på att stoppa bilister som kör minst 31 km för fort, sa Anders Schääf.

LÄS MER: Polisens nya vapen: Mobila fartkameror på Hisingen

Den värsta överträdelsen var på E6 vid Örgrytemotet.

— Dagens allvarligaste fortkörning var på E6, Örgrytemotet. Mannen körde i 166 km/h där gällande hastighetsbegräsning är 70 km/h. Samme man har vid två tidigare tillfällen blivit av med sitt körkort för just hastighetsöverträdelse, säger Anders Schääf och fortsätter:

— Det är stor skillnad att krocka i 70 km/h mot 166 km/h. Jag har personligen aldrig hört talas om någon som krockat i 166 km/h utan att skadas allvarligt, ofta med men för resten av livet.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: