Hisingsbron fastnade igen – för femte gången sedan invigningen

Bucklorna på Hisingsbron är ännu inte åtgärdade. Dessutom har nu lyftspannet fastnat för femte gången. Något som orsakade långa köer på fredagsmorgonen. ”Problem med stängningen” skriver Trafikverket på hemsidan.

Hela Hisingen har tidigare skrivit om de fel som funnits på Hisingsbron sedan den öppnades. Bland annat upptäcktes svetsfel och bucklor, varav de senare ännu inte åtgärdats.

— Vår uppfattning är att de uppstått på grund av konstruktionsfel. I en del av lyftspannet har vi en inte helt korrekt utformning av stålkonstruktionen. Vi ska åtgärda dem och håller på med projekteringen av det utifrån försäkringsåtgärder, sa Mikael Nummedal, Trafikkontorets projektchef för Hisingsbron då.

Fastnat fem gånger – långa köer

Hisingsbron öppnade för trafik 9 maj och invigdes officiellt av kungen 5 september. Sedan dess har den fastnat i öppet läge minst fem gånger. Förra gången skedde det i onsdags morse då det var tekniska problem och den inte gick att fälla ner. Då bildades långa köer i trafiken och kollektivtrafiken.

Och på fredagsmorgonen var det dags igen. ”Problem med stängning av bron”, skrev Trafikverket på sin hemsida.

Tidigare har projektchefen Mikael Nummedal sagt att sådana här störningar är att förvänta när en bro är ny:

— Vi vet var problemet finns och det kommer bli åtgärdat. Däremot är det en ganska avancerad konstruktion och man får förvänta sig störningar. Med tanke på brons komplexitet har vi haft relativt få störningar, däremot inte sagt att det inte är ett bekymmer.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER:

LÄS MER:

LÄS MER: