Är du en av 52 255 som slog rekord? ”Sexigare blir det inte på Hisingen”

Under september besökte hela 52 255 unika användare HelaHisingen.se i mobilen eller på sin dator. Det är ”all time high” och ett rekord som motsvarar mer än en tredjedel av alla Hisingsbor!
— Att slå rekord tillsammans med sina grannar, jobbarkompisar och släktingar är ju ren jackpott. Att visa att vi som bor här slår oss samman för något större än oss själva? Sexigare än så blir det inte på Hisingen!, säger Markus Hankins, publisher för HelaHisingen.se.

Exakt när HelaHisingen.se varit i full gång i ett år – alltså med personal som uppdaterat löpande och skrivit om allt från vad enskilda hisingsbor har för sig till händelser kring stora företag och stadsplanering samt infrastruktur – så överstegs 50 000-nivån.

Även om själva sajten gick LIVE, alltså publicerades för publik, redan i början av 2020 var det först i september 2020 som teamet bakom Hisingens nya hyperlokala sajt kunde börja jobba heltid. Pandemin hade fram tills dess skapat en del utmaningar sett både till hur redaktionen kunde träffa människor för att göra den lokala journalistiken, som till intresset bland annonsörerna. När ingen fick träffas, inga event hållas, människor avråddes att besöka butiker och allmänna platser – då försvann en stor del av behovet av annonser.

Tills nu, när samhället äntligen börjat öppnat upp igen.

— Därför är det så otroligt kul att vi något försenat kan ett år för HelaHisingen.se med trippla glädjebesked med både en stark comeback bland annonsörerna, ett viktigt läsarrekord för oss och dessutom ett datum för vår första nätverksträff på Hisingen, säger Markus Hankins.

Det publishern – vilket står för att han är både VD och chefredaktör för verksamheten – Markus Hankins menar med dubbla glädjebesked är:

Stora annonsörer väljer HelaHisingen.se

1. ANNONSÖRERNA ÄR TILLBAKA! Hela Hisingen kan berätta att flera stora aktörer på Hisingen tecknat upp för att bli annonsörer hos oss. Hagabadet Älvstranden har kört en större kampanj i sommar och återvänder nu till oss i vinter, vi är igång med ett samarbete med Grand Fitness vid Backaplan som kommer synas mer och mer de närmaste dagarna och är även oerhört glada att Bäckebol Center valt ett längre samarbete med oss framöver.

— Vi har en otroligt prisvärd annonsprodukt och har inte höjt några priser alls under pandemin utan här har en del lokala företag gjort riktiga annonsfynd! Samtidigt har vi fått upprätta relationer med dem som förstagångsannonsörer i ett nytt lokalmedia som snabbt skaffat sig en stor räckvidd på Hisingen och i Göteborg. Men vi behöver fler stora och små samarbetspartners och annonsörer för att få det här lokala projektet att lyfta, säger Hankins.

Nytt rekord: 52 255 besökare i september!

2. ÄNNU ETT LÄSARREKORD! För tredje gången i år slår HelaHisingen.se sitt all time high på antal unika besökare under en månad som läst nyhetssajten! I september passerades alltså 50 000-nivån med råge när 52 255 unika besökare valt att läsa sina superlokala nyheter hos HelaHisingen.se. Detta innebär att cirka 125 000 besökare läst nyheter hos oss under det senaste kvartalet, en imponerande siffra sett till att det bor totalt 158 000 människor på Hisingen.

— Vi har hittat en helt ny lägstanivå och jämnhet i takt med att direkttrafiken och trafiken via sök, framför allt genom Google, växt. Det betyder att vi blir mindre beroende av sociala medier-succéer för att få in trafik till HelaHisingen och kan därför även välja att skriva om en del smalare ämnen som vi inte kunnat prioritera förut, säger medgrundaren och redaktören Henrietta Johansson.

Företagsnätverket får äntligen träffas IRL

3. FÖRETAGSNÄTVERKET KAN SES! Under 2021 har HelaHisingen.se tagit initiativ till det lokala företagsnätverket Hela Hisingen Hundra. Där kan både små-, medelstora och stora företag gå med för att skapa nya relationer på Hisingen, stärka den lokala näringslivsgemenskapen, lära sig mer av andra företag och få hjälp, inspiration – samt även til gång till ett hejdundrande annonspaket hos HelaHisingen.se.

— Nu när restriktionerna lättat har vi äntligen kunnat bestämma både plats och datum för vår första nätverksträff i januari. Något vi kommer att berätta med om i detalj för de företag som gått med inom de närmaste dagarna. Vi är jätteglada att kunna hålla Hela Hisingen Hundras första fysiska träff hos Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen, som likt BK Häcken, Svensk Fastighetsförmedling och Fastighetsägare Centrala Hisingen är ett av företagen som gått med i nätverket, säger Markus Hankins och fyller på:

— Men i höst vill vi få med många fler företag, både mindre firmor som likt Toyfans i Eriksberg, SignHome i Torslanda och Hund i Centrum i Kärra och Lundby samt större verksamheter som Quality Hotel Winn i Backa – alla medlemmar i Hela Hisingen Hundra – att ta klivet in! Vi är helt övertygade om att vi är starkare tillsammans än ensamma helt oavsett storlek på verksamheten.

LÄS MER: Social succé för HelaHisingen.se: Nu över 33 333 följare i sociala medier!

Vill du hänga med på resan?

Nu söker HelaHisingen.se kontakt med nya företag, organisationer, föreningar och individer som kan hjälpa till att fortsätta bygga upp Hisingens hyperlokala mediesatsning. Vi vill öka antalet artiklar, reportage och uppdateringar om det som händer på Hisingen, men då behöver vi din hjälp! Särskilt om du är VD, marknadschef eller företagsägare med kärlek för Hisingen – hör av dig!

— Vi kan slå alla läsarrekord i världen men det är först när ännu fler annonsörer och samarbetspartners vill synas för den publiken som vi kan få HelaHisingen.se att bli lönsamt och värdefullt för både medborgarna som näringslivet på Hisingen. Bonusen, att slå rekord tillsammans med sina grannar, jobbarkompisar och släktingar är ju ren jackpott. Att visa att vi som bor här slår oss samman för något större än oss själva? Sexigare blir det inte på Hisingen!, säger Hankins.

Vill du läsa mer om företagsnätverket Hela Hisingen Hundra gör du det här. Du kan även mejla markus@helahisingen.se för att teckna upp ert företag, eller få mer information. Vill ditt företag synas för den växande publiken hos HelaHisingen.se? Hör av dig på annons@helahisingen.se så skräddarsyr vi en billig annonslösning med stor räckvidd just för er! Tillsammans bygger vi ett starkare Hisingen!

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

https://www.helahisingen.se/sponsra-helahisingen-se-visa-vara-lasare-att-ert-foretag-alskar-hisingen/