Malin driver fansens drömbutik på Hisingen – ”leksaker” för tv-, spel-, film- och musik-nördar

Här avslöjar Göteborgs dolda nörd-drottning sin ”hemlighet” – en butik på Hisingen. I deras sortiment kan fans av spel, skräckfilmer, hårdrocksband, anime och mycket annat hitta guld.
Nu vill Toyfans nå ut till fler på Hisingen och går därför med i företagsnätverket Hela Hisingen Hundra:
— Vi upptäckte under pandemin att många som droppade in vid promenader i området var uppriktigt förvånade över att det fanns en butik med vårt sortiment i Göteborg och dessutom på Hisingen, säger ägaren Malin Igemark.

Under våren och sommaren har framför allt stora företag gått med i Hela Hisingens nya företagsnätverk Hela Hisingen Hundra. Glatt har vi kunnat berätta att kända varumärken som Svensk Fastighetsförmedling, BK Häcken, Fastighetsägare Centrala Hisingen och Quality Hotel Winn valt att bli del av nätverket. I nästa fas, i takt med att pandemin avtagit, har allt fler mindre företag insett värdet i det nya nätverket på Hisingen för små- och stora företagare.

Ett av dessa företag är Hela Hisingen Hundras senaste medlem: Toyfans.se i Eriksberg! Företaget som sedan 2009 säljer ”leksaker”, actionfigurer, samlarobjekt och mycket mer från tv-spel, musik-, film- och tv-världarna samt anime och manga och andra närliggande områden. Kort sagt: Sånt som den som nördat ner sig i ett popkulturellt ämne kan vilja ha.

De är som en leksaksaffär – men oftast mot en lite mer vuxen publik mer än småbarn, så att säga.

”Vi behöver mer lokal bevakning av allt positivt”

Malin Igemark är hjärnan bakom konceptet, vars onlineverksamhet kompletteras av en fysisk butik på Monsungatan 67, ett stenkast från Eriksbergs bockran.

— Butiken öppnade ju för fem år sen och vi förstod då att vi är urusla på att nå ut lokalt. Vi har hittills lagt vår energi på att marknadsföra oss i hela Sverige eftersom vår webshop, som vi startade för tolv år sedan, är vårt huvudfokus – men nu får vi nog försöka ändra på det!, säger hon.

Ett mindre urval av den typ av ”leksaker” som Toyfans i Eriksberg säljer. Foto: TOYFANS INSTAGRAM

Och då väljer ni att gå med i Hela Hisingen Hundra, varför?
— Vi älskar Hisingen och vi behöver mer lokal bevakning av allt positivt som händer på denna ö! Och att både stötta HelaHisingen.se som jobbar för det samt att få tillgång till ett nätverk med bred lokal förankring är ju väldigt roligt och det finns många möjligheter i det som vi ser det, säger Malin Igemark.

Förvånade kunder ”råkar” hitta butiken i Eriksberg

Malin hoppas att fler Hisingsbor ska få reda på att de finns, att det faktiskt finns en väldigt unik butik i Eriksberg för den som är ett stort fan av någon tv-serie, storfilm, ett rock- eller popband.

Både hemsidan som butiken vänder sig till ”vuxna barn, stora barn och små barn – till alla fans i allmänhet”! 

— Vi upptäckte under pandemin att många som droppade in vid promenader i området var uppriktigt förvånade över att det fanns en butik med vårt sortiment i Göteborg och dessutom på Hisingen. Vi fick ofta frågan – hur länge har ni funnits här!?, säger Malin Igemark.

Malin Igemark framför butiken på Monsungatan 67. Foto: PRIVAT

Sist men inte minst, vad är ditt företags förhållande till Hisingen?
— Företaget är som jag själv uppvuxen på Hisingen och förutom en mycket kort period i våra liv var vi över på stadssidan men kom snart tillbaka. Vi hade inga planer från början att öppna en fysisk butik alls men när chansen kom att få lokalen på Eriksberg tänkte jag om och är nu väldigt stolt över både butiken och att vi ligger på Hisingssidan och jag ångrar inte det valet en sekund. Förutom att man träffar så otroligt trevliga människor så har vi ju också väldigt fin utsikt från butiken – Hisingens stolthet Eriksbergskranen!

Redaktionen
annons@helahisingen.se

Gå med i Hela Hisingen Hundra!

Vill du bli del av Hela Hisingen Hundra och både stötta lokalt företagande som få ett attaktivt annonspaket som når en lokal publik? Mejla annons@helahisingen.se så löser vi det! Har du frågor eller funderingar? Ring vår grundare och publisher Markus Hankins på 0709-272774.

Tillsammans skapar vi ett starkare Hisingen!

LÄS MER:

https://www.helahisingen.se/sponsra-helahisingen-se-visa-vara-lasare-att-ert-foretag-alskar-hisingen/

LÄS MER: