Efter beskedet: Säger farväl till kunderna ”Tack för 11 underbara år”

Bensinmacken OK/Q8 vid Wieselgrensplatsen har nu tvingats stänga och lagt ner all verksamhet. Planen är att regionen ska bygga ett närsjukhus på platsen – men ännu är inte tidsplanen bestämd.
”Tack för 11 underbara år”, skriver personalen på OK Q8.

Västra Götalandsregionen återupptog planerna på ett närsjukhus vid Wieselgrensplatsen, närmare bestämt den tomt intill Bravida Arena där McDonalds och bensinstationen OK/Q8 ligger. Som HelaHisingen.se tidigare berättat tvingades därmed bensinmacken OK/Q8 att avveckla verksamheten.

Även McDonalds kontrakt har sagts upp av kommunen, vilket innebär att även de riskerar att behöva ge upp marken, vilket HelaHisingen.se avslöjade tidigare under 2022

Tanken är att det ska byggas ett nytt närsjukhus på platsen, men när det ska ske är ännu inte bestämt. Foto: Hela Hisingen.
Även McDonalds har fått sitt kontrakt uppsagt, men de fortsätter verksamheten vid Bravida Arena. Foto: Hela Hisingen.

Har en plan på att ersätta Lundby sjukhus – men oklar tidsram

Och nu är det alltså dags för bensinmacken att slå igen portarna. Sedan onsdagen den 28:e september möts kunder som vill komma hit och tanka av den här skylten:

”Onsdag 28 september kl 18:00 stänger vi för gott. Tack för 11 underbara år”, signerat personalen.

På platsen är det tänkt att regionen ska bygga ett nytt närsjukhus – men när det kommer att påbörjas är ännu inte klart.

— Vi bygger ett specialistcentrum för avancerad dagsjukvård i Högsbo och har en preliminär plan på att ersätta Lundby på lite längre sikt, har regionstyrelsens ordförande i Västra Götalandsregionen, Johnny Magnusson, tidigare sagt till Hela Hisingen.

28 september stängde portarna för gott. Foto: Hela Hisingen.

Även McDonalds kommer tvinga stänga – men fortsätter verksamheten

McDonalds, som ligger precis bredvid bensinmacken, kan också tvingas flytta från platsen. Även de har fått sitt kontrakt uppsagt, men McDonalds centralt har tidigare sagt till Hela Hisingen att de kommer fortsätta verksamheten så länge.

— Vi vet att det finns planer på att bygga ut sjukhuset och att macken och restaurangen ligger på mark som man ska använda. Men när det kommer ske är oklart. Så länge vi får kommer vi fortsätta bedriva restaurangverksamhet på den här fastigheten, säger Henrik Nerell, presschef på McDonalds, och fortsätter:

— Vi har inte besittningsrätt till marken och vi vet att de har planerat för att bygga ut sjuhuset. Men vi kommer inte stänga i år, inte nästa år. Det är längre fram i sådana fall om det blir aktuellt.

Kunderna möts nu av den här skylten på OK Q8. Foto: Hela Hisingen.
Lokalen är utrymd och kvar finns endast några gallergrindar och en skylt. Foto: Hela Hisingen.

OKQ8 vid Rambergsvallen har bortsett från sin huvudsakliga funktion som bensinstation varit ett välbesökt paketutlämningsställe för bland annat DHL och Postnord, tjänster som ni tagits över och/eller ärvts av ett flertal andra tobakskiosker och lokala verksamheter i närheten.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: