Här öppnar Rusta sin nya storsatsning på Hisingen: ”Mycket glada att Rusta valt att flytta in”

Efter en rad nyheter om butiker som stänger på Hisingens köpcentrum har Bäckebol gjort klart med sin andra ny storetablering på kort tid. Först förvandlades MediaMarkt till Power och nu kommer nyheten att Rusta öppnar en 2100 kvadratmeter stor butik i Bäckebol Center till hösten.
— Vi är mycket glada att Rusta valt att flytta in till oss, säger Jan Björk, VD för fastighetsbolaget Trophi.

Köpcentrumen på Hisingen har fått se en rad etablerade butikskedjor lämna under de senaste åren. Hos Bäckebol har butiker som Skopunkten och KappAhl stängt igen och som HelaHisingen.se skrivit om de senaste åren så har allt från McDonalds och H&M till Clas Ohlson och Telia stängt igen sina verksamheter på Backaplan, som genomgår en stor förvandling när hela området ska byggas om till en ny stadsdel under de närmaste åren.

Men nu kan ett trendbrott ha skett lite tidigare än förväntat – när två profilerade nyöppningar skett på kort tid i Bäckebol Center.

Först blev det klart att nygamla elektronikkedjan Power öppnade i köpcentrumet mellan Hisings Backa och Hisings Kärra när de tog över MediaMarkts verksamhet. Nu kommer ännu ett besked om en större butiksöppning på samma shoppingområde: Rusta ska öppna en stor butik till hösten.

Trophi Fastighets AB skriver i ett pressmeddelande att de ”stärker Bäckebol Köpcenter i Göteborg genom att välkomna Rusta som ny hyresgäst. Butiksytan uppgår till ca 2 100 kvm och planerad öppning för butiken är hösten 2024.”

”Stor intresse från butikskedjorna”

Vidare skriver Bäckebol att ”Rusta kommer med sitt senaste koncept erbjuda sina kunder ett brett sortiment med en effektiv butik, där det kommer vara snabbt och enkelt att handla. Etableringen av Rusta, tillsammans med de befintliga hyresgästerna Coop, ICA, Systembolaget och övriga butikskedjor, befäster Bäckebol som den självklara handelsdestinationen i norra Göteborg.”

— Vi har ett stort intresse från butikskedjorna att komma till Bäckebol och vi är mycket glada att Rusta valt att flytta in till oss, säger Jan Björk, VD för Trophi.

Rusta AB är ett svenskt detaljhandelsföretag, grundat 1986, som erbjuder hem- och fritidsprodukter. Konceptet bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer och effektiv logistik. Kedjan har nära 200 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland, bland annat vid Backaplan på Hisingen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: