Total utförsäljning med upp till 70% rabatt när Gina Tricot lägger ner butiken på Backaplan

Butikskarusellen kring handeln på Hisingen rullar vidare. Den här gången är det dammodebutiken Gina Tricot som stänger igen sin butik på Backaplan. ”Tack för allt! butiken upphör 17/3” skriver de på skyltar i entrén.

Den gamla radiojungeln ”Varför åka in till stan? Allting finns på Backaplan.” har fått sig en rejäl törn de senaste åren. Den stora pågående ombyggnadsprocessen av Backaplan från bilburen handelsplats till stadskvarter är inledd och en av effekterna – i kombination med en försvagad butikshandel i takt med att onlinehandeln växer – har blivit en flykt av stora butikskedjor från området.

Under de senaste åren så har allt från McDonalds och H&M till Clas Ohlson och Telia stängt igen sina verksamheter på Backaplan. Senast ut på det här temat blev Team Sportia som stängde sin butik på Backaplan under slutet av december 2023.

Nu har uppmärksamma shoppare på Backaplan kunnat ta del av ännu en rätt massiv rea, den här gången på damkläder och dam-mode. Gina Tricot har nämligen bestämt sig för att stänga sin butik på Backaplan och dragit igång en stor rea. Butiken ligger i galleriagången inne på Backa 2, eller ”Coop-huset” som många känner till fastigheten som.

Gina Tricot rear här under kommande veckor ut hela sitt lager av klänningar, skjortor, byxor, toppar och annat dam-mode då kedjan beslutat att stänga butiken den 17 mars. Rean innebär kraftigt nedsatta priser på många produkter och när HelaHisingen.se besökte butiken innebar det i många fall produkter för 50-70 kronor som tidigare kostat omkring 300 kronor, andra produkter kostade runt 100-lappen som tidigare kostat något i spannet av 400-500 kronor.

Total utförsäljning på Gina Tricot på Backaplan då butiken stänger 17 mars 2023. Foto: LÄSARBILD

Första kvarteret av ”Framtidens Backaplan” ska stå klart 2025

Som HelaHisingen.se tidigare berättat om genomgår Backaplan för närvarande en massiv förändring där ett ”Framtidens Backaplan” ska växa fram med stadskvarter, förtätning och nya butikslokaler som helt ska ersätta den mer glesa och bilcentrerade ”shoppingzon” med stora parkeringsplatser som finns där i dag. Första tre kvarteren av detta framtida område byggs just nu för fullt vid Leråkersmotet, där både bostäder samt shopping kommer ta plats.

Hit skall bland annat Stora Coop, Elgiganten och Dollarstore flytta när kvarteren står färdiga. Det första kvarteret i Etapp 1 av ”Framtidens Backaplan” beräknas stå klart under 2025.

HelaHisingen söker Gina Tricot för en kommentar.

OBS! Vid ett flertal tidigare tillfällen när vi på HelaHisingen.se skrivit om utförsäljning i samband med att butiker stängt har det blivit rusning till butiken i fråga. Därför rekommenderar vi att ni besöker butiken så snabbt som möjligt för att det inte ska ha hunnit bli väldigt utplockat bland det butiken har i lager.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: