Konkurs-REA när klassiska sportbutiken slår igen på Backaplan – försvinner redan före nyår

Det är en klassisk lokal för sportbutiker på Backaplan där Sportex länge hade sin butik och dit Team Sportia flyttade från ”Backa 3”. Men nu är en era på väg mot sitt slut när Team Sportia meddelat sina kunder att de har konkursutförsäljning på butiken i Backa 1 vid Backaplan.

Redan i slutet av december 2023, eller när butiken får slut på varor, så stänger de igen. Team Sportia har under 2000-talet alltid haft en butik på Backaplan, först i Backa 3 (huset där gymet STC ligger) och nu sedan många år i Backa 1 (butikslokalen mellan Subway och Espresso House.

Redan tidigt i år hörde vi på HelaHisingen.se oss för med Team Sportia om det var en stängning på gång. Detta då butiken i omgångar reat ut sina varor på ett rätt ”aggressivt” vis, men det förnekade kedjan då. Men i höst kom då beskedet att Team Sportia på Backaplan stänger igen på grund av konkurs.

Backaplan håller för närvarande på att genomgå sin största förvandling sedan handelsområdet byggdes. Under 2025 ska de första kvarteren av ”Framtidens Backaplan” stå klara mellan Brunnsbo och Leråkersmotet. Kvarter som just nu byggs och dit ett flertal butiker från dagens Backaplan ska flytta, exempelvis Stora Coop, Elgiganten och Dollarstore.

Just nu pågår konkurs-REA på Team Sportia Backaplan. Foto: HELAHISINGEN.SE

Personalen uppger att de blir av med jobben

Däremot har stängningen av Team Sportia ingen direkt koppling till de rivningar som kommer ske av de nuvarana handelshusen, då Balder, som äger Backa 1, ännu inte hunnit börja bygga sina kvarter till ”Framtidens Backaplan”.

HelaHisingen.se har under de senaste åren skrivit upprepat om stora butikskedjor som stängt och lämnat både Backaplan och andra köpcentrum på Hisingen. Exempelvis har McDonalds, Net on Net, Telia, Cubus, H&M, Servera och Clas Ohlson lämnat Backaplan.

Under hösten startade Team Sportia en höstrea på upp till 50 procent på sina varor bortsett från cyklar, men har nu intensifierat den rean till en ren ”Konkurs-REA” med rabatter på upp till 70 procent rabatt på det ordinarie sortimentet och 50 procent rabatt på cyklarna i butikens lager.

Personalen på Team Sportia Backaplan uppger för HelaHisingen.se att de blir av med jobben i samband med stängningen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: