NYTT REKORD: Mäktiga 62 930 läste HelaHisingen.se i mars – nu är ni fler än någonsin!

Under mars var ni hela 62 930 användare som besökte HelaHisingen.se – ett imponerande nytt läsarrekord!
När pandemirestriktionerna tog slut var suget på lokala nyheter från Hisingen större än någonsin:
— Vi är otroligt stolta och glada över att Hisingsborna fortsätter att välja oss för sina hyperlokala nyheter, säger sajtens nyhetschef Henrietta Johansson.

Hösten 2021 var en otroligt stark period för HelaHisingen.se. Vi slog läsarrekord om och om igen i både augusti, september och oktober. Vintern har därefter inte innehållit massor med rekord, men ändå varit en läsarmässigt stark period som gjort att vi nu stabiliserat oss på ett genomsnitt på ungefär 50 000 unika användare per månad.

Men förra månaden var det återigen dags för rekord – och det med besked!

Vårt tidigare läsarrekord för en enskild månad var 54 430 användare, men under mars 2022 besökte hela 62 930 användare HelaHisingen.se! Ni läste artiklar om allt från Rondellerna som försvann från Backaplan, Loise som fick ledigt från Volvo med fullt betalt – för att jobba i vården, halvtidsintervjun med Ola Serneke om Karlatornet, om det ryska hotet mot Hisingen, sista etappen av det nya området kring Skra Bro som går ut på samråd och Tankekedjan Timbros tabbe med att bildsätta en bok om landsbygdens död med en bild från centrala Hisingen, för att nämna en del av de mest populära artiklarna under månaden…

— Både ”byggnytt” som vi kallar det, nyheter om stadsbyggnad, men även trafikjournalistik, personliga intervjuer och världsfrågor på det lokala planet har varit populära ämnen bland läsarna under den här rekordmånaden. Det är ett styrkebesked från oss att vi når ut till rekordmånga läsare när vårt innehåll är mer varierat både geografiskt som ämnesmässigt än någonsin förut, säger nyhetschefen och medgrundaren Henrietta Johansson.

Når motsvarande 60,8 procent av de i åldern 18-64 på Hisingen

Antalet användare som besökte HelaHisingen.se under mars månad motsvarar hela 60,8 procent av de drygt 103 000 personer i åldersgruppen 18-64 år som bor på Hisingen i Göteborg. Det innebär att en betydande majoritet av den vuxna, så kallade ”arbetsföra”, befolkningen läser vårt innehåll. Något som även är en fjäder i hatten gentemot tänkbara lokala annonsörer och samarbetspartners.

— Varje person som läser oss gör en egen ansträngning när den söker upp vår sajt eller väljer att läsa nyheter från HelaHisingen.se via sina, eller våra, olika sociala medier-kanaler, säger publishern Markus Hankins och fortsätter:

”Enligt den nya statistiken från Göteborgs stad bor det numera 164 897 personer på Hisingen, så nästa mål blir att vi ska nå halva den mängden på en och samma månad”

HENRIETTA JOHANSSON, NYHETSREDAKTÖR FÖR HELAHISINGEN.SE

— Det är alltså en medveten och aktiv grupp lokala läsare vi har som letar upp oss, snarare än tvärtom. Här ser vi att den starka tillväxt vi har i våra lokala sociala medier-kanaler, som ”Vad händer på Hisingen?” på Facebook, gör att vi träffar rätt och kan fortsätta vara väldigt lokala med vårt innehåll, säger han.

HelaHisingen.se når naturligtvis väldigt många som bor i Lundby, Backa, Torslanda, Kärra, Tuve och Säve. Även om en och annan göteborgare som bor på andra sidan älven, samt någon enstaka skåning eller utlandssvensk hamnar på sajten ser vi genom både statistik på vad som blir läst och delat samt vår starka tillväxt i superlokala sociala medier-kanaler att vi fortsätter att ha uppemot 90 procent av våra läsare från närområdet.

— Nu jagar vi nästa mål! Det blir att nå motsvarande 50 procent av hela befolkningen på Hisingen. Alltså inte bara de där 18-64-åringarna utan varenda kotte, från minsta bebis till äldsta pensionär! Enligt den nya statistiken från Göteborgs stad bor det numera 164 897 personer på Hisingen, så nästa mål blir att vi ska nå halva den mängden på en och samma månad, säger Henrietta Johansson.

Har mottot: ”Tillsammans stärker vi Hisingen”

Det skulle innebära att HelaHisingens mål framåt ha motsvarande 8 av 10 Hisingsbor i åldersgruppen 18-64 som läsare under en kalendermånad. Något som inte är alldeles enkelt för deras lilla redaktion som startades mitt under brinnande global pandemi.

Är det inte till och med så att man kan kalla det för ett orealistiskt mål?
— Det blir inte lätt, det medger vi! Men får vi fortsatt stöd från Hisingsborna och känner att även det lokala näringslivet börjar stötta oss nu när pandemin är över så finns det ingen anledning att nöja oss med att ”bara” nå ut till 60 procent av de vuxna Hisingsborna. Vi får slita lite hårdare, knacka på fler dörrar, ringa fler samtal och engagera fler Hisingsbor på olika sätt i detta lokala projekt där vi ständigt jobbar under mottot ”Tillsammans stärker vi Hisingen”, säger Markus Hankins.

Samtidigt som HelaHisingen.se sätter upp nya tuffa mål och deras största sociala kanal ”Vad händer på Hisingen?” närmar sig 20 000 följare har de även premiär för fysiska träffar för nya företagsnätverket ”Hela Hisingen Hundra”. Under pandemin hade man svårt att köra igång med live-event där människor fick träffas, men nu är det dags för ett partnerevent hos Quality Hotel 11 den 19 maj:

Superrekordet! HelaHisingen:s tidigare läsarrekord från oktober 2021 fullständigt krossades i mars 2022.

— Vi vill rikta ett extra stort tack till alla de företag som gick med som medlemmar i vårt förtagsnätverk under 2021 och stöttade oss. Utan er hade pandemin kanske blivit övermäktig för oss som nystartad verksamhet. Nu vill vi betala tillbaka genom att påbörja en ny resa med våra partners där både små som stora nätverksträffar för lokala företag blir en viktig del av detta. Och här är vi jätteglada att ha med både BK Häcken och Ola Serneke på vårt första event i maj som vi vill göra till en slags kickoff för vad som komma skall framöver, säger Markus Hankins och får medhåll av sin kollega:

— Med ett stort leende skickar vi ut det största tack vi kan ge till alla de hisingsbor och andra göteborgare som läser oss och vår nyhetssajt, som kommenterar våra poster i sociala medier, tipsar om nyheter vi borde skriva om och är så otroligt engagerade i det vi gör. Det är verkligen ni som får det här att lyfta, säger Henrietta Johansson.

LÄS MER: Hela Hisingen Hundra – företagsnätverket på Hisingen!

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: